Mehmet Diribaş; CHP İstanbul 2 bölge Milletvekili aday adaylığını açıkladı

Mehmet Diribaş İstanbul 2 bölge Milletvekili aday adaylığını açıkladı

Kastamonu sivil toplum ve siyasetinin İstanbuldaki başarılı isimlerinden Mehmet Diribaş, 2018 erken seçiminde İstanbul 2. Bölge milletvekilliği adaylık başvurusunu gerçekleştirdi.

30 yıla yakın süredir siyasetin içinde olan ve siyasetin her kademesinde görevlerde bulunan Azdavaylı hemşerimiz Mehmet Diribaş, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 2. Bölgeden milletvekilliği için adaylığını açıkladı.

Siyasete 1989 yılında dünya görüşüne paralel Sosyal Demokrat Halkçı Parti Gençlik Kolları’nda aktif siyasetle başlayan ve ilerleyen süreçlerde CHP İstanbul İl Başkanlığı hemşeri örgütlenmelerinden sorumlu başkan yardımcılığına kadar yükselen Azdavay doğumlu Mehmet Diribaş, milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Yönetimde de varız demek için adayım

Haber Etkin Gazetesi’ne aday adaylığı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Diribaş, iş yaşamı yanı sıra siyasette de Kastamonu varlığı ve sürdürülebilir başarılı çalışmalar için yürüttüğü faaliyetlerin hangi partiden olursa olsun hemşerilerinin ülke yönetimi ve topluma hizmet noktasında ben de varım demesi gerektiğine inancının bir tezahürü olduğunu belirttiği milletvekilliği için aday olmaya karar verdiğini belirtti.

Kastamonu insanı izleyici kalmamalı

1950 yıllarında başlayan ve en büyük nüfus yoğunluğunu elde ettiği İstanbul gibi dev bir metropolde siyasete dair Kastamonu insanının izleyici durumda kalmasının yansımaları ve sancılarının sürekli gündemde olduğuna işaret ederek, gelinen nokta itibarı ile dünya görüşü doğrultusunda her Kastamonulunun bir partide etkin görev alması gereğine işaret etti. Siyasal mücadelenin bir toplumda kendini kabul ettirebilmenin olmazsa olmaz koşulu olduğuna dikkat çeken Diribaş, “Siyasi partilerde bırakın maksimum düzeyde, bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda temsilden yakınarak bundan siyasi partileri sorumlu tutmak gerçekten düşündürücü bir durum. Ak Parti, CHP, MHP ya da dünya görüşüne en yakın herhangi bir siyasi oluşumda etkin görev almadan önerilmeyi beklemek de bir o kadar düşündürücüdür. Ben 1989 yılında SHP’de İstanbul il gençlik yönetiminde Şişli temsilcisiydim. 1992’de CHP yeniden kurulduğunda Ankara Keçiören ilçe gençlik kolu başkanıydım, genel merkez gençlik kolunun üniversite sekretaryasında çalışıyordum. Hayatım hep siyasetin mutfağında, ortasında ve hep merkezinde geçti. Ancak gördüğüm şu ki; bizim hemşerilerimiz genelde siyasete uzak duruyor. Üye olma, etkin görev alma ve siyasette belirli karar noktalarında bulunmadığımızdan dolayı nüfusumuza oranla yok denecek sayıda siyasetçimiz bulunuyor. Oysa siyaset memlekete hizmet etmek için en etkin yollardan biri ve belki de en önemlisidir” dedi.

Bu seçim çok önemli

24 Haziran 2018’de gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin Kastamonululular için de büyük önem taşıdığını söyleyen Mehmet Diribaş, CHP İstanbul Milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu belirtti. Diribaş, her partiden hemşerilerinin bu süreçte aday olarak Kastamonu için mücadele vermesi gerektiğini ve bu mücadelenin gelecek kuşaklara karşı bir ödev olduğunu sözlerine ekledi.

KİMDİR:

1971 Azdavay doğumlu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul Şişli’de tamamladı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu. 1988 yılında SHP İstanbul il ve Şişli ilçe örgütlerinde siyasi çalışmalara başladı. 1990 yılında Şişli Lisesi Mezunları Derneğini kurdu. Azdavay Ekspres Gazetesinde makale ve fıkra yazıları yayımladı. Ankara Azdavaylılar Derneği başkanlığı görevinde bulundu. Ankara’da, CHP’nin genel merkez ve ilçe örgütlerinde ve Demokrasi – Gençlik Vakfı’nın Ankara il yönetiminde yer aldı. Halen Azdavay Dernekler Birliği ve Azdavay Federasyonu başkanlığı ile Kaskon Genel Sekreterliği görevlerini sürdüren Diribaş, 2012 yılında CHP İstanbul il başkanlığında hemşeri örgütlenmelerinden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev aldı.

Asıl mesleği mali müşavirlik olan Mehmet Diribaş, orta derecede Fransızca bilmekte olup, evli ve Deniz Can, Emre Ulaş ile Ekin su adında 3 çocuk babasıdır.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir