Mahkeme'den "romantik" ceza

Eskişehir’de görülen davanın karar duruşmasında, bir kadın kendisine sözlü ve fiziksel şiddet uygulayan kocasını affetmesine rağmen hakim, sanığa, eşine “çiçek alma ve onu yemeğe götürme” cezası verdi.

Eskişehir 4. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen kamu davasının karar duruşmasına, eşler A.D. ve S.D. katıldı.

Sanık A.D. (36), savunmasında, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, “Eşimi dövmedim, tehdit ve hakaret etmedim. Şikayetten vazgeçilirse suçlamayı kabul ederim” ifadelerini kullandı.

S.D. (28) ise ifadesinde, çocukları nedeniyle eşiyle tartıştığını ancak eşinin kendisini tehdit ve hakaret etmediğini anlatarak, “Eşim, bir iki tane bana vurdu, şikayetçi değilim, kamu davasına katılmak istemiyorum. Tanığım yoktur” beyanında bulundu.

İfadelerin alınmasının ardından hakim Kemal Karanfil, müştekiye ait doktor raporunun incelenmesinde basit tıbbi müdahale ile iyileşecek şekilde yaralandığının anlaşıldığını bildirdi.

Sanığın eşine karşı kasten yaralama suçunu işlediği, müştekiye ait doktor raporu, müştekinin beyanı ve tüm dosya kapsamı itibari ile sübuta erdiğinden müsnet suçtan sanığın cezalandırılması ve 3 bin lira adli para cezası kararını veren mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.

Ancak hakim Karanfil, sanığın, eşine “çiçek alma ve yemeğe götürme” cezasının yanı sıra faturasını denetimli serbestlik bürosuna ibraz etmesine ayrıca denetimli serbestlik bürosunun temin edeceği bir uzmandan öfke kontrolü konusunda seminer almasını karara bağladı.

AA

 

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir