KUZEY ORMANLARI SENİN, KUZEY ORMANLARI SAVUNMASI SENSİN!

7 HAZİRAN’DA 3. HAVALİMANI CİNAYETİNE KARŞI

DOĞA, YAŞAM, İNSAN ve HAKİKAT AŞKINA

BULUŞUYORUZ!

 

kuzey

Ölüm lobisi, İstanbul’un idam fermanını açıkladı:  20 bin futbol sahası büyüklüğündeki ormanlık alanı; 70’ten fazla hayvan türünü, sayısız endemik bitkiyi, İstanbul’a can veren su havzalarını ve son tarım alanlarını yok edecek yeni katliam projesi, 7 Haziran’da başlatılacak! İstanbul’u ve Marmara’yı büyük bir çevre felaketine sürükleyecek projenin temel atma töreni, Danıştay tarafından projeyle ilgili olarak verilen yürütmeyi durdurma kararına rağmen, bu tarihte yapılacak. İlan ediyoruz: Bu fermana eyvallah etmeyeceğiz!

Yalan-Talan lobisi Cengiz-Limak-Kolin-Mapa-Kalyon, Marmara’ya savaş açtı: 22 milyar avroluk 3.havalimanı projesiyle,İğneada’dan Ağva’ya İstanbul’dan Saray’a tüm Marmara bölgesinde yaşama karşı savaş açan talan lobisini çok iyi tanıyoruz.  Onları Hasankeyf-Ilısu’daki, Yusufeli’nde çevre ve köylü düşmanı baraj inşaatlarından; Maltepe Sahili’ni katleden dolgu projelerinden; Taksim’deki yasadışı yayalaştırma projesinden; BEDAŞ’taki taşeron işçi cinayetlerinden; gizli kapılar arkasında yaptıkları küfürlü pazarlıklardan, yolsuzluklardan tanıyoruz. İlan ediyoruz: Yalan-talan lobisinin çıkarları uğruna binlerce ağacın, on binlerce göçmen kuşun, tarım alanlarının, su havzalarının ve İstanbul’un kuzeyinin betondan bir mezara gömülmesine sessiz kalmayacağız! Yalan lobisinin Soma’da ipliği pazara çıkan neo-liberal kırım projelerini, 3. Havalimanı adı altında, bizim cebimizden çıkan vergilerle tekrarlamalarına izin vermeyeceğiz!

Yıkım lobisi hayata, doğaya, ormana, suya, hayvana, insana, hakikate düşman: Bu yüzden her türlü akıldışı yalanla vezorbalıkla yaşam savunucularını sindirmeye; yaşamı, yıkımın boyunduruğuna sokmaya çalışıyor. Sermayenin çevre ve insan kırımına tam destek veren iktidar, 7 Haziran’da kuzey ormanlarına neo-liberal diktatörlük anıtını dikmeye hazırlanıyor. İlan ediyoruz: Bütün ufku yaşamın kaynağı suyu; hayatı var eden emeği; narin karacayı; mağrur kartalı; göçmen leylekleri, ulu ağaçları vahşice katletmek olan bu yıkım projesine karşı yaşamı savunmak insan olmaktır, tek umuttur!

İstanbul halkı kulak ver: Kuzey Ormanları senin; Kuzey Ormanları Savunması sensin!

Herkesi, temel atma töreninin yapılacağı tarihte (7 Haziran Cumartesi) saat 18.30’da, “ölüm, talan, yalan ve yıkım lobisine” karşı doğayı, yaşamı, insanı ve hakikati savunmak için İstiklal Caddesi-Tünel’de yapacağımız yürüyüşte buluşmaya çağırıyoruz.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir