Kılıçdaroğlu’na “Tayyipler Alemi” soruşturması

Kılıçdaroğlu’na “Tayyipler Alemi” soruşturması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında sosyal medyadan ODTÜ’de açılan pankartı paylaşması sonrası soruşturma açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Twitter’da “Tayyipler Alemi” karikatürü paylaşan CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan soruşturma başlattı.

Kılıçdaroğlu, dün Meclis’teki grup toplantısında, ODTÜ’lü öğrencilerin tutuklanmasını eleştirerek, öğrencilerin taşıdıkları pankartta yer alan karikatürü sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Kılıçdaroğlu toplantıda şunları söylemişti:

“ODTÜ’nün bir geleneği vardır. Mezun olanlar ellerindeki pankartlarla mesajlarını yansıtırlar. ODTÜ’nün özelliği Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden birisi olması. Mezun olanlar başarıyla görev yapıyorlar. ODTÜ’de öğrenci olmak bir ayrıcalıktır. ODTÜ’lüler taşıdıkları pankartların hiçbirinde şiddet yoktur, hakaret yoktur. Ama ODTÜ’lü zekası vardır. Ama o zekada değilsen ben sana ne söyleyim. ODTÜ’lüler birbirine ‘hocam’ der. Çünkü kimse kimseden üstün değildir. Penguen dergisinde 13 yıl önce çıkan karikatürü taşıyorlar. Yargılanmışlar, beraat etmişler. 13 yıl sonra geldiğimiz noktaya bakın. Benim Twitter hesabımdan bu karitakür yayınlanacak, bütün milletvekili arkadaşlarım bu karikatürü yayınlasın.”

Kılıçdaroğlu, paylaşımında Erdoğan’a “Eleştiriye ve mizaha tahammül edeceksin, etmelisin! Hapse atarak eleştirinin ve mizahın önüne geçemezsin.” demişti.

İşte o paylaşım:

Kemal Kılıçdaroğlu

@kilicdarogluk
Eleştiriye ve mizaha tahammül edeceksin, etmelisin! Hapse atarak eleştirinin ve mizahın önüne geçemezsin.

15:29 – 17 Tem 2018

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir