KARTAL BELEDİYESİ EMNİYET KEMERİ KULLANIMINA DİKKAT ÇEKTİ

Kartal Belediyesi, sosyal sorumluluk kapsamındaki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen, emniyet kemerinin öneminin vurgulandığı etkinlikte, Kartal Meydanı’na kurulan platformdaki aracın 5 km hız ile 360 derece dönüşü, emniyet kemeri takılarak test edildi.

zabita-emniyet-kemeri-3

Çok sayıda Kartallı vatandaş, kurulan platformdaki araca binerek emniyet kemerleri takılı bir vaziyette arabanın dönüş esnasındaki şiddetini test etti.

Etkinliğe Kartal Belediyesi Zabıta Müdürü Atilla İlgün, Kartal Belediyesi Başkan Danışmanı Haydar Oğuz ve çok sayıda Kartallı katıldı.

zabita-emniyet-kemeri-1

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürü Atilla İlgün, yaptığı konuşmada ” Emniyet kemeri takmanın önemini halkımıza ve vatandaşlarımıza anlatmak istiyoruz. 1997 yılından beri Türkiye’de emniyet kemeri kullanımı zorunlu. Bizler de Kartal’daki vatandaşlarımıza emniyet kemerinin önemini anlatan bir simülatör gösterimi gerçekleştirdik. Gün boyunca vatandaşlarımız gelip izlediler ve isteyenler test ettiler. 5 km hızla bile etki yatan dönmenin, daha fazla bir hızla ve kaza anında nelere mal olacağının görülmesini istedik. Emniyet kemeri bir zorunluluk ve vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını bekliyorum” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir