İşçiler Kararlı Alan Taksim'dir…

İSTANBUL- Yarın işçilerin uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü 1 Mayıs. Türkiye’de 1 Mayıs’ın kalbi, bu yıl da Taksim’de atacak.

1 mayıs afişi

Dünyada Küba’dan sonra en görkemli ve kitlesel 1 Mayısların yapıldığı Taksim, bu yıl kutlamalara yasaklandı. DİSK ve KESK başkanlarının, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeden de bir sonuç alınmazken, konfederasyonlar ile siyasi parti ve örgütler, Taksim’de olacaklarını duyurdu.

 

Yürüyüş güzergahları da belirlendi. Buna göre, işçi ve emekçiler Şişli ve Beşiktaş olmak üzere iki kolda toplanarak Taksim’e yürüyecek.

 

DİSK, Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Devrimci 1 Mayıs Platformu, DHF, Mücadele Birliği, Devrimci Anarşist Faaliyet’in de aralarında olduğu kurumlar, Şişli kolundan yürüyecek. Kortejler, saat 09.00’dan itibaren Şişli Camii önünde oluşturulacak.

 

KESK, Türk-İş, Hak-İş, TTB, TMMOB, Halkevleri, ÖDP ve EMEP ise Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda toplanarak Taksim Meydanı’na yürüyecek.

 

Taksim’de herhangi bir engelleme olmazsa, ilk olarak Enternasyonal Marşı okunacak. Geçen yıl ilk defa çok dilli olarak kutlanan 1 Mayıs, bu yıl da çok dilli selamlama ile başlayacak. Barış vurgusunun da yer aldığı 1 Mayıs bildirisi Kürtçe ve Türkçe okunacak.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir