İnce: Ben bakanların listesini yapacağım

Example HTML page

İnce: Ben bakanların listesini yapacağım


Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Bartın’da yurttaşlara hitap ediyor.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, sesinde sorun olduğu için doktorların bir gün dinlenmesi gerektiğini söylediğini, ancak yandaş medyanın bunu CHP’de ayrılık olarak yorumladığını belirtti.

Bu yüzden iğne yiyerek Bartın’daki mitinge geldiğini söyleyen İnce, milletvekili listelerine takılmamak gerektiğini dile getirdi.

İnce’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Baktık yandaş medya saldırıyor, “CHP’de sarsıntı”. Rahatlıkla sesin bile kısılamıyor bu memlekette. Yiyelim iğneyi gidelim Bartın’a dedik. Milletvekili listeleri açıklandı. memnun olan olur, olmayan olur. Bunlarla uğraşacak halimiz yok. Hepsi bizim arkadaşımız, fark etmez. Genel merkez yapar milletvekili listelerini. Ben cumhurbaşkanı olduğumda bakanların listesini yapacağım. Bunlara takılmayın, böyle bir şey yok. Sadece CHP’lilerin değil, herkesin oyuna talibim.”
Televizyona anketçilerin bir kısmını ciddiye almayın. Onlar birilerinin sözcüsü. Emin olun ortada araştırma yok. Gel peşime takıl gör araştırmayı. Gel otobüsümüzde yer var. Bunlara takılmayın, bunlar mahçup olacaklar. Sesim kötü çıkıyor olabilir ama söylediklerim doğrudur.
24 Haziran’da ilk işimiz seçim güvenliğini sağlayacağız. Yabancı yatırımcı Türkiye’ye gelmiyor, neden? Güven duymuyor. Para güvenli bir limanı sever. Bunu kuracağız. Ekonominin başına bizden olursa olsun da ne olursa olsun değil, ehliyetli insanları getireceğiz. Ekonomi ile ilgili kurumları başta Merkez Bankası olmak üzere bağımsız hale getireceğiz. Merkez Bankası Başkanı’nı CHP Genel Merkezi’ne davet etmeyeceğiz.
“AK Partili kardeşlerim dahil, 81 milyon kişiye hep barış, hep huzur vaad ediyorum. Anneler sizin vicdanınıza sesleniyorum, eğitimden memnun musunuz? Bu ülkede eğitimde büyük uzlaşmaya varmamız lazım. Bir kere yapacağız, bir kere değiştireceğiz, uzlaşarak yapacağız. Memleketimin evlatlarına, benim öğrencilerime, çocuklarıma yazık oluyor. Hayatımızda en önemli şey çocuğumuz diyorsunuz da, eğitimi çok mu önemsiz? Senin çocuğunla dalga geçiyorlar. Senin çocuklarının sorularını çaldırdılar. Söz veriyorum, çocuklarımızın sorularını çaldırmayacağım.”
“Bartın doğrudan ilgili bu eğitimle. Burada termik santral kuruyorlar, istiyor musunuz? Enerji lazım nereden üreteceğiz, güneşten, rüzgardan. Eğer Türkiye’nin potansiyelini iyi kullanırsak yüzde 130 enerji üretiriz. Bize güneş enerjisini depolamak için batarya üretecek uzman gençler lazım. Her yıl 10 bin genç yurtdışına gidecek. En kısa sürede bilgisayar mühendisi sayısını 100 bine çıkaracağız. O meydanlarda tezek, pislik diyecek, ben gelecek diyeceğim. Aramızda fark olacak.”
“O benim Genelkurmay başkanım diyor, benim valim diyor. Ben sayın genelkurmay başkanı diyeceğim. Ama o da helikoptere binip de birilerini tehdit etmeye gidemeyecek. Giderse görevden alacağım. Halk tarafından seçilen belediye başkanlarına çekilin talimatı olmayacak. Maç başlayınca kurallar değişmeyecek. Dış politikamız uzmanlardan oluşmuş, diplomatlara monşer demeyen bir ekip olacak. Atatürk, İkinci Dünya Savaşı’nı görür Sadabat Paktı’nı kurar, Batı’da sıkıntı vardır. Orada da Balkan Paktı’nı kurar. Sonra Atatürk’e sorarlar, siz Yunanistan’ı yendiniz, neden tazminat almadınız? Atatürk der ki, bir tarafta tazminat, diğer yanda barış sonra ticaret. Barış sonrası daha ağır bastı der.”
“Türkiye’de 4 milyon Suriyeli var, Suriye’de büyükelçi yok. Niye, Tayyip Erdoğan Esad’a kızmış. Ben seçildiğimde büyükelçiyi göndereceğim. Bu sorunlar çözülecek. Meydanda bağırarak, kavga ederek dış politika olmaz. Dış politika kararlılıkla, arkada, masada olur. Asgari ücret 2 bin 200 lira olacak, çiftçiye mazot 3 TL olacak. Üniversite öğrencilerine 19 Mayıs ve 29 Ekim’de 500’er lira burs verilecek. Bunu size Muharrem İnce vermeyecek, bunu size Türkiye Cumhuriyeti verecek.”
“16 sene sonra bir manifesto yayınlıyor. Ekonomi sorunlarını çözeceğim, günaydın bugüne kadar neredeydin? Dolar çıkıyor, ne oldu bugün, çıkıyor mu yine? Tek dertleri beni indirmek diyor, vallahi de değil. Ben gelince, mazot, dolar inecek ise sen de in be kardeşim.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir