İL BAŞKANI SALICI: KADİR TOPBAŞ YARGIYI ‘Tİ’YE ALIYOR!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, “İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün metrobüs projesi ile ilgili yaptığı alımlarda belediyeyi zarara uğratarak görevi kötüye kullandığı” iddiasıyla yargılanmasına devam edildi. İstanbul 31. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, müştekiler Bülent Soylan ile Hakkı Sağlam katıldı. Sanık Kadir Topbaş ise duruşmaya gelmedi.
Duruşmada söz alan şikayetçiler, dosyanın, metrobüs ihalesine ilişkin satın alma komisyonu ve kararı onaylayan idari encümen üyelerinin yargılandığı İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki dosya ile birleştirilmesini talep etti.
Kadir Topbaş’ın avukatı Fahri Biçer, müvekkilinin belediyede yabancı misafirleri olduğundan duruşmaya gelemediğini söyledi. Avukat Biçer, müvekkili Topbaş’ın söz konusu görüşmelerine ilişkin belgeleri mahkemeye sunarak, müvekkilinin mazeretli sayılmasını önerdi. Avukat Biçer, ayrıca davaların birleştirilmesi talebinin de reddedilmesini istedi.
Mahkeme, sanık Topbaş’ın duruşmaya katılmama mazeretini kabul etti. Bu davanın aynı yöndeki suçlamalarla İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen satın alma komisyonu ve kararı onaylayan idari encümen kararında imzaları bulunanlar hakkında açılan dava ile hukuki ve fiili irtibat bulunduğunu ifade eden mahkeme, bu nedenle İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nden dosyaların birleştirilmesi için muvafakat istenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.
Duruşmayı izleyen ve adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, davanın 3. duruşması olduğunu belirterek, Topbaş’ın duruşmaya gelmemesini eleştirdi. Salıcı, Topbaş’ın bir sonraki duruşma tarihini not alıp programını ona göre düzenlenmesini istediklerini söyledi.
Oğuz Kaan Salıcı, Topbaş’ın davaya gelmemesini sürpriz olarak değerlendirmediklerini belirterek, “5 ay önceden belli olan davaya Bingazi Belediye Başkanı ile randevusunu gerekçe göstererek katılmayan Topbaş yargıyı ti’ye almaktadır” dedi.
15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 19 İETT çalışanı hakkında açılmış metrobüs alımındaki usulsüzlük davası ile Topbaş’ın sanık olarak yargılandığı 31. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davaların birleştirildiğini kaydeden Salıcı özetle şunları söyledi:
“Topbaş artık benim ilgim yok dediği 19 kişi ile birlikte yargılanacak. Alınan metrobüsler açılış töreninde yolda kaldı. Yolcular otobüsü itti. Kurumu zarara uğratan kim? Topbaş bu işi üstlenmekten kaçıyor. Haberi olmadan usulsüzlükler yapılıyor havası yaratıyor. Topbaş’ın bir sonraki duruşma tarihini not alıp programını ona göre düzenlenmesini istiyoruz. Bir sonraki duruşmaya gelmesi için hatırlatmaya devam edeceğiz.”
Davanın iddianamesinde, Kadir Topbaş’ın “görevi kötüye kullanma” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir