İBB Meclis Toplantısı’nda CHP’nin terör kurbanlarıyla ilgili önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin bugün gerçekleştirilen toplantısına Ankara’da yaşanan terör olayı damgasını vurdu. Ankara’da 37 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısından dolayı CHP Grubu’nun meclisin bir gün süreyle çalışmalarını durdurması talebiyle verdiği önerge, AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi. CHP Meclis Üyeleri de bunun üzerine toplantıyı terk etti.

İBB Meclis Toplantısı’nda CHP’nin terör kurbanlarıyla ilgili önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

Ankara Kızılay’da dün akşam saatlerinde bomba yüklü araçla gerçekleştirilen ve 37 kişinin yaşamını yitirmesine, onlarca kişinin de yaralanmasına neden olan terör saldırısı bugün İBB Meclis Toplantısı’nda da gündemdeydi. Toplantının başında söz alan CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban, CHP Meclis Grubu adına sivil vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen terör saldırısını kınayan bir bildiri okudu. Bildiride, Ankara’daki terör olayının toplumsal huzuru hedef aldığını belirten Çoban, devletin istihbarat ve güvenlik zafiyetine dikkat çekti. Çoban, “Bu zafiyetin sorumluluğu ülkeyi yönetenlere aittir ve bunun gereğini yerine getirmekle yükümlüdürler. Açık çağrımız; siyasi sorumluların biran önce istifa etmeleridir” dedi.

Saldırıda CHP’nin Keçiören eski İlçe Başkanı’nın da hayatını kaybettiğini hatırlatan Çoban, “CHP Grubu olarak, terör olayında hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. İnanıyoruz ki her şeye rağmen ülkemizin yönü, barış, demokrasi ve özgürlükten yana olmaya devam edecektir. Bizi terörle birlikte yaşamaya alıştırmaya çalışanlara rağmen, asla teröre alışmayacağız. Gerçek ve nihai çözümün ülkemizin kurucu değerleri olduğunu bilerek, her zaman ve daima ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ demeye devam edeceğiz” diye konuştu.

CHP Grubu, daha sonra Ankara’da gerçekleştirilen terör olayından dolayı meclis çalışmalarına bir gün süreyle ara verilmesi talebiyle İBB Meclis Başkanlığı’na önerge verdi. CHP’li meclis üyelerinin sunduğu bu önerge, AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin verdikleri red oylarıyla kabul edilmedi. CHP’li meclis üyeleri de bunun üzerine toplantıyı terk etti. Konuyla ilgili konuşan CHP Meclis Grubu Sözcüsü Tonguç Çoban, “Biz gerekirse 24 saat de çalışabiliriz ama terör kurbanlarına saygı gereği en azından bir gün ara verelim. Bir gün olsun imar olaylarını konuşmayalım. Yaşadığımız bu acıların hiç mi sorumlusu yok? Herkes bunu düşünmeli. İBB Meclisi olarak teröre karşı ortak bir duruş sergileyerek, birlik ve bütünlük içerisinde hareket edelim istedik. AKP ve MHP birlikte hareket ederek reddetti. Biz de böyle bir günde çalışmalara katılamayacağımızı ifade edip, toplantıdan ayrıldık” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir