HSP den ve Emek Cephesinden CHP'ye önemli katılım…

 

 

zeki kılıçaslan

 

 

 

 

 

HSP den ve Emek Cephesinden CHP’ye

önemli katılım…

Prof.dr Zeki Kılıçaslan ve emek cephesinden birlikte mücadele ettikleri arkadaşlarıyla birlikte CHP ye katılma kararı aldı. Kılıçaslan önümüzdeki günlerde yapılacak bir toplantıyla CHP’si içerisinde yer alarak mücadelelerine kaldıkları yerden emeğin iktidarını kurmak için devam edeceklerini söyledi.
 
 

Kendimiz olarak temsil edilmek istiyoruz

 
Siyasette yerel seçim kulisleri hareketlenirken, Numan Kurtulmuş’un partisini kapatarak AKP’ye transfer olmasına karşı çıkan Halkın Sesi Partisi’nin kurucu ve yöneticiliğini yapan Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan ve bir grup partili CHP’ye katılmaya hazırlanıyor. Kılıçaslan, CHP’de “Kendimiz olarak temsil edilmek istiyoruz” dedi. Yine Kurtulmuş’un eski partisinin yöneticilerinden Mehmet Bekaroğlu’na da CHP’den aday olması yönünde çağrılar arttı. Zeki Kılıçaslan kurduğu Türkiye Birleşik İşçi Partisi’nin ardından Kurtulmuş’la birlikte Halkın Sesi Partisi’nde yer almıştı. Kılıçaslan, Bekaroğlu ile birlikte Kurtulmuş’un AKP’ye katılmasına muhalefet eden isimlerle birlikte tavır aldı. Kılıçaslan, İstanbul’da yerel seçim hazırlıklarının başlamasıyla birlikte geçen günlerde CHP’den teklif aldı. Edinilen bilgilere göre CHP’ye katılmaya sıcak bakan Kılıçaslan, birlikte hareket ettiği çevrelerle yapacağı durum değerlendirmesinin ardından CHP’ye katılma kararı aldı. ‘AKP’den oy almalı’ Kılıçaslan, CHP’ye katılma kararına ilişkin Haber Etkin’e, “Biz CHP’ye katılırken farklılıklarımızla bu partinin içinde temsil edilebileceğimizi, siyasetin ve partilerin değişim ve dönüşümüne bu platformda katkı sağlayabileceğimizi düşündük. Türkiye yeni bir döneme girdi. Bu yeni dönemin özellikleri CHP’de de kendini göstermeli. Katılımımızın anlamı bu olabilir. Kendi fikrimizle, farklılığımızla CHP içinde var olabilirsek, bu yeni döneme biz de kendi bakış açımızı yansıtabiliriz” dedi.
 

Gezi eylemleri süreci devrimdir.

 
CHP’nin de AKP ile siyasi mücadelesini sürdürmek ve hele de iktidar olmak için “AKP’ye oy veren kitlelerden mutlaka oy alması gerektiğinin” altını çizen Kılıçaslan, bu nedenle de hem politikalar hem de söylem olarak CHP’nin de yeni döneme uygun değişip dönüşmesi gerektiğini söyledi. ‘Gezi devrimi’ Kendilerinin de siyasi yol alırken Gezi eylemlerinin sonuçlarını dikkate aldıklarını belirten Kılıçaslan, “Bence Gezi süreci; içeriği, şekli, katılanların profili ve tüm eylemleriyle bir devrimdir. Bu devrimin siyasete, partilere mutlaka yansıması lazım” dedi. Bekaroğlu’nun, yerel seçimlerde adaylık dahil CHP’ye geçmesi yönündeki tekliflere şu ana kadar olumlu yanıt vermediği belirtiliyor.

 

 

 

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir