Hasdal'da 5 milyon metrekarelik yeni bir şehir

Eyüp Hasdal’da kurulacak 5 milyon metrekarelik yeni şehire 5 milyon 200 bin metrekarelik “Dünya Kent Ormanı” projesi eklendi. İşte Eyüp Hasdal’daki dev projenin tüm detayları..
hasdal yenişehir
“Hasdal’da 5 milyon metrekarelik yeni bir şehir kuruluyor!”

Hasdal’da yer alan Hasdal ve Tümgeneral Selahattin Gökkartal Askeri Kışlası’nı da kapsayan 5 milyon 89 bin 440 metrekare alana, 5 milyon 200 bin metrekarelik kent ormanı ve Kiptaş Finanskent 2 yeni adıyla Torunkent projesi de eklendi.

Hasdal’daki büyük dönüşümde konut, ticaret, kent meydanı, üniversite alanı, ilköğretim ve ortaöğretim tesis alanı, sağlık tesis alanı, DSİ binası, belediye hizmet alanı, spor ve rekreasyon alanları, parklar ve yeşil alanlar, afet yönetim merkezi, akaryakıt ve bakım istasyonu olacak.

1000 dönümlük kent meydanının yapılacağı Hasdal’daki yeni şehirde konut ve ticaret alanları Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’ye devredilecek. TOKİ’nin de arsaları iştiraki Emlak Konut GYO’ya devretmesi bekleniyor. Hasdal’daki dev proje İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde oybirliğiyle onaylanmıştı.

Hasdal’daki yeni şehir nasıl olacak? İşte detaylar!

1) Haritadaki 1 numaralı alan tek parça halinde maliyeye ait. Daha önce orman siciline kayıtlı olan arazi, Mayıs 2012 yılında yapılan kadastro ve ölçüm çalışmalarından 1 yıl sonra hazineye geçmişti.

2) Haritadaki 2 numaralı alan 11 parçadan oluşuyor. Arazi şahıs, vakıf ve maliye adına kayıtlı.

3) Eyüp Havza İçi Proje Alanı olan 3 numaralı bölge Dünya Kent Ormanı olarak Büyükşehir Belediyesi eliyle kurulacak. Dünya Kent Ormanı amacıyla İBB’ye kiralanan arazi 5 milyon 200 bin metrekare.

4) Dünya Kent Ormanı alanı içerisinde yer alan 2b parselleri ve şahıs tapuları haritada gösterdiğimiz 1 ve 2 numaralı alan içerisinde kaydırılıp, 1/5000’lik imar planları yapılıyor.

5) Kışla içerisinde hazine adına kayıtlı görünen şahıslara ait 300 dönüm kadar arazi bulunuyor. 6292 sayılı kanunla iade talebinde bulunulan 300 dönüm arazi, imar çalışmaları sırasında sahiplerine iade edilecek.

6) KİPTAŞ Finanskent 2 yeni adıyla “Torunkent” projeye dahil edildi. Torunlar GYO 1.4 milyar teklifle 515 bin 977 metrekarelik arsayı, geçtiğimiz yıl Ocak ayında almıştı.

7) Torunkent projesinin yanında yer alan Bezmialem Üniversitesi Hasdal Kampüs alanı da proje kapsamında inşa edilecek. Bezmialem Üniversitesi Hasdal Kampüsü 182 bin 256 metrekare alana sahip.
Mzk3NDgzMj-hasdalda-kurulacak-yeni-sehirin-7-onemli-detayi

http://emlakkulisi.com/hasdalda-5-milyon-metrekarelik-yeni-bir-sehir-kuruluyor/228952

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir