Güzeltepe’de Barış kahvaltısı

Example HTML page

Dursun Kılıç/ Selahattin Sorucu

 

adaylar

güler ışıkcevahir

güler ışıkcevahir

kartalkanat masa masa11 muhterem

 

ALİBEYÖY-CHP Güzeltepe mahalle temsilciliği 1 Eylül dünya barış günü kapsamında partililerine kahvaltı verdi. CHP Eyüp Güzeltepe mahalle lokalinde verilen kahvaltıya çok sayıda partilin yanı sıra CHP Eyüp ilçe başkanı Ahmet Kartalkanat, CHP Eyüp belediye meclis üyeleri, CHP il meclis üyeleri CHP Eyüp belediye başkan ada, adayları bazı mahalle muhtarları, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Dünya barış günü nedeniyle verilen kahvaltıda barış mesajları verildi kahvaltı öncesinde bir konuşma yapan CHP Güzeltepe mahalle sekreteri ve CHP Eyüp belediye meclis üyesi aday Adayı Güler Işıkcevahir şunları söyledi. “ 2.dünya savaşı diye bilinen 2.büyük emperyalist paylaşım savaşı 1 Eylül 1939 günü Nazilerin Polonya’yı işgali ile başladı. Ardından 52 milyon ölü milyonlarca yaralı, sakat ve moloz yığını haline gelmiş kentler ile acı ve gözyaşı bıraktı,1945’te son buldu.

İnsanlık tarihinin bu en acımasız, en kanlı ve en kirli savaşının başladığı gün yani 1 Eylül dünya Barış günü olarak kabul edildi. İnsanlığın geleceği için en önemli ve anlamlı günlerden biri olan 1 Eylül dünya barış gününde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünyada Barış”ilkesini bir kez daha hatırlatmak isterim; dedi.

 

Işıkcevahir: savaş acı ve gözyaşıdır

 

Savaş, devletler arası ya da aynı devlet içindeki rakip siyasal güçlerin arasında açık ilan edilmiş olan silahlı çatışmadır. Ancak savaş, bu tanımdan çok daha öte bir anlam taşır.

Savaş insanların ölmesi, yaralanması ya da sakat kalmasının yanı sıra, ailesini yakınlarını ve dostlarını kaybetmesi demektir. Dedi.

 

Savaş yalnızca geçmişteki ya da bugünkü mağdurların değil, süreğen etkisiyle, sonraki kuşakları da örseleyecek ağır travmadır diyerek sözlerini şöyle sürdürdü, “Geleceğe ilişkin olumsuz gelişmelerin hazırlayıcısıdır, sorunları dayatma, şiddet ve güç kullanma yoluyla çözmeye çalışan bir devlet giderek bir şiddet toplumuna dönüşür. Bu nedenle Barış ve istikrar ortamını bozucu bölgesel anlaşmazlıkların, şiddet ve terör hareketlerinin önlenmesi, açlıkla mücadele, çevre sorunlarına çözüm bulma gibi konularda sağduyu sahibi herkesin üzerine düşen görev ve sorumluluğun bilinci ile hareket etmesi gerekmektedir’’diyerek şu sözlerle konuşmasına devam etti.

 

1Eylül dünya barış günü’nde terörden arınmış bir dünyada, mutluluğa, huzura, sevgiye, hoşgörüye, kardeşliğe ve savaşların olmadığı bir dünyada evrensel barışa hep beraber kucak açalım. Dünyada, mutluluğa, huzura, sevgiye, hoşgörüye, kardeşliğe ve savaşların olmadığı bir dünyada evrensel barışa hep beraber kucak açalım dedi.

 

 

Kartalkanat’dan birlik vurgusu

 

1 Eylül dünya barış günü nedeniyle CHP Güzeltepe lokalin de verilen kahvaltıda kısa bir konuşma yapan CHP Eyüp ilçe başkanı yaklaşan yerel seçimlere değinerek özelikle Aday adaylar içinde birlik beraberliğin sağlaması gerektiğini söyledi Kartalkanat; “Yerel seçimlerde aday adayı olan tüm aday adaylarına başarılılar diliyorum şükürler olsun CHP Eyüp’te bu dönem çok sayıda aday adayı var buda CHP Eyüp ilçesinin başarısıdır bu yerel seçimlerde CHP Eyüp belediyesini kazanacaktır çok yaklaştık sizlerden isteğim bu süreci birlik beraberlik içinde yürütmenizdir dedi. Öte yandan Kartalkanat 1 Eylül dünya barış günü ile ilgilide yaptığı değerlendirmede barış mesajları verdi.

 

 

 

 

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir