Gümüşdere’deki çiftçilerin sorularına yerinde yanıt

Example HTML page

2007 yılında Sarıyerli Girişimci Kadınların, kadınlarımızı güçlendirmek amacı ile başlatmış olduğu çalışmalar, 2 Ekim 2012 tarihinde S.S. Sarıyer Mahalle ve Köyleri Kadın Çiftçiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruluşu ile ilk adımını attı.

Sarıyer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün, İsveç Başkonsolosluğu’nun desteği ve Sarıyer Belediyesi AB ve Dış İlişkiler Birimi’nin koordinatörlüğünde yürütmüş olduğu “Sarıyer'deki Kadın Tarım Girişimcilerin Desteklenmesi” Projesi kapsamında İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün desteği ile kurulan bu kooperatif bünyesinde köy ve mahalle liderlerinin çağrıları doğrultusunda yerinde toplantılar düzenlenmektedir.Bu şekilde, kooperatif çalışması altında yapılan faaliyetler anlatılmakta ve çiftçilerin yapılan görüşmeler sırasında sordukları soruların yanıtları doğru kaynaklardan öğrenildikten sonra, bilgiler bölgedeki çiftçilerle paylaşılmaya devam edilmektedir.

İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin de katılımı ile gerçekleştirilen Gümüşdere ve Kısırkaya köylerinin Gümüşdere Köyü’nde ortaklaşa düzenlediği toplantıda, çiftçi kadınlarımız başta olmak üzere bölgedeki yerel halkın tarımsal kalkınma konularındaki sorularına yanıtlar verildi.

Köy toplantısında, 2012 yılının içinde çiftçilere verilen malzeme destekleri, 2013 yılında Bakanlık tarafından hibe verilebilecek malzemeler de dahil olmak üzere, sera kredilerine ve mevcut ahırlara verilen destekleri içeren konulara da değinildi.

zp8497586rq
Example HTML page