Gençay Gürsoy’a ağır hapis cezası

Gençay Gürsoy’a ağır hapis cezası

Barış bildirisi imzacısı, eski TTB Başkanı Gençay Gürsoy hakkında “silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçlaması kapsamında 2 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Barış bildirisini imzaladıkları için hâkim karşısına çıkan eski Türk Tabipleri Birliği Başkanı Gençay Gürsoy hakkında “silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçlaması kapsamında 2 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Gürsoy,“TTB Başkanlığı suçu ağırlaştıran neden olarak sayıldı” dedi.

Barış bildirisini imzaladıkları için İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkan üç akademisyene hapis cezası verildi. Mahkeme, Prof. Dr. Naz Çavuşoğlu ve Can Soylu’nun ayrı cayrı 1 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmalarına karar vererek hükmün açıklanması geri bıraktı. Prof. Dr. Gençay Gürsoy’a ise 2 yıl 3 ay hapis verildi.

Mahkemenin Gürsoy’un şahsi Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımları ve t24.com.tr isimli internet sitesinde yapmış olduğu söyleşinin çıktılarını dosyaya eklemesi dikkat çekti. Kararı değerlendiren Prof. Dr. Gürsoy, “Röportaj, yazılar, Tweetler deniyor ama bunların hiçbiri dosyada görünmüyor. Avukatların haberi yok. Dosyada son dakikada yerleştirilmiş ‘deliller’ olarak konuyor ve bütün bunlar ağırlaştırılmış neden sayılıyor” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir