Gazi Mahallesi katliamında yaşamını yitirenler anıldı

12 Mart 1995’te Gazi Mahallesi’nde meydana gelen katliamda hayatını kaybedenler 21’inci yıl dönümünde bir kez daha anıldı.

 

İstanbul’un Sultangazi ilçesine bağlı Gazi Mahallesi’nde 21 yıl önce meydana gelen katliamda hayatını kaybedenler, bugün anılıyor. Katliamda yaşamını yitirenleri anmak üzere bazı siyasi parti, dernek, dergi çevresi ve alevi örgütü temsilcileri eski karakol durağında bir araya geldi.

Anmaya katılanlar, katliamda yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulundu. Daha sonra katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının yer aldığı, “Gazi-Ümraniye şehitleri ölümsüzdür, unutmadık, unutturmadık” pankartı açan kitle yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca, “Gazi şehitleri ölümsüzdür”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür”, “Davamız mahşere kalmayacak”, “Katiller halka hesap verecek” sloganlarını atan kitle, 12 Mart 1995 yılında yaşamını yitirenlerin katledildikleri yerlere kırmızı karanfiller bıraktı.

Yürüyüşte, “Kalekolları kurdurmayacağız”, “AKP faşizminin katliamlarının hesabını sormak için Gazi’nin hesabını soralım” dövizleri taşındı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir