Feshane panayıra dönüyor

 

Dursun Kılıç

dursun

dursun

troykamedya2002@gmail.com

Son yıllarda Feshane’de yöre derneklerinin yaptığı etkinliklerden gözle görür artış yaşanıyor. Bilindiği üzere Eyüp İstanbul’un merkez ilçelerinden biri ve Eyüp El Ensari hazretlerinde bu ilçede meftun olmasından dolayı Eyüp her hafta sonu milyonları bulan ziyaretçi sayısıyla keşmekeş oluyor.
Baharın gelmesiyle birlikte Feshane’de yöre derneklerinin hafta sonları yaptıkları tanıtım günleri Eyüp’te var olan insan ve araç trafiğini adeta içinden çıkılmaz bir hale dönüştürüyor.
Feshane’de yapılan yöre tanıtım günleri son yıllarda o kadar artı ve o kadar düzeyi düştü ki ‘Anadolu’da her hangi bir kasabanın pazarını andırıyor’
Feshane gibi tarihi ve turistik bir yapıda tiyatro, konser gibi kültür sanat aktivitelerin yapılacağı yerde ‘Tereyağı, yoğurt, pastırma pazarı açılıyor.
Bu yöre derneklerinin düzenlediği tanıtım günleri Eyüp gibi tarihi, turistik ve manevi atmosferi bulunan bir beldeye yakışmıyor bunun adı panayırdır.
Bu tanıtım günlerini yapılacağı çok güzel yerler varken neden Eyüp’te yapılır anlamıyorum, Büyükçekmece TÜYAP gibi fuar alanı varken Eyüp gibi hafta sonları insan ve araç trafiğinin yoğun olduğu bir yerde neden yapılır?
Otopark sorunun hat safhada olduğu insanların araçlarını adeta kaldırımlara park edip insanların geçmesini engellendiği bir yerde neden bu tip etkinlikler yapılır?
Sahi bu Eyüp’te oturan yaşayan insanlar hiç düşünülmez mi?
Uzun süredir bir safsatayı da son olarak sizlerle paylaşmak istiyorum neymiş Eyüp Mekke Medine ve Kudüs’ten sonra üçüncü kutsal bir yermiş.
Bunu söyleyenler ya matematik bilmiyorlar yâda özelikle söylemiyorlar Mekke, Medine, Kudüs’ten sonra dediğiniz zaman üç yapar Eyüp dördüncü sırada olması gerekiyor kaldı ki bu bir yalan böyle bir saçmalık yok.
Bu saçmalığı geçmiş dönem yerel yönetici uydurdu ve Eyüp’ün reklamını bu şekilde yaparak pazarladı ama maalesef şuan ki Sayın Kavuncu’da Eyüp’ü bu şekilde pazarlıyor. Sayın kavuncu demişken Sayın Kavuncu panayır işinden çok anlar en son geçtiğimiz hafta ‘Kutlu doğum haftası ’sebebiyle Eyüp cami meydanında üç günlük tiyatro gösterisi yaptırdı zaman, zaman panayır havasında geçen tiyatro yerel seçimlere 8 ay kala Eyüplü izleyicilerden tam not aldı. Ha bu arada yakında yaz ekinlikleri panayırıda başlayacak hadi hayırlısı.

Example HTML page

One Comment

  • Rahmi UÇAK dedi ki:

    Sevgili Dursun,
    Eleştrilerine katılmamak mümkün değil.Dumanlar,kokmuş gıdalar,açıkta satılması tehlikeli olan gıdaların hali insanı üzüyor.Lakin panayır olarak ta adlandırsan,bu günlerin Eyüp ekonoımisine ve tanıtımına faydası çoktur.Bence emeği geçenlerti tebrik etmeli.
    Bilvesile selamlar.
    Rahmi UÇAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir