Ferzan Özer: Eyüp'ün sorunlarına talibim'

 

Ferzan Özer: Eyüp'ün sorunlarına talibim'

ferzaneyüpdost ferzan eyüp ferzan eyüp1 ferzan eyüp dostları ferzan eyüp dostları1

Eyüp'ün sorunlarına talibim'

CHP Eyüp Belediye Başkan Aday Adayı Özer'den açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi Eyüp Belediye Başkan Aday AdayıFerzan Özer adaylık yolunda çalışmalarını hız kesmeden devam ettiriyor.

Ferzan Özer Eyüp Dostları ile buluştu. Hergün farklı bir mahallede sohbetler davet edilen Özer’in sohbet durağı bu defa Eyüp Dostları Vakfı oldu. Özer’in kurucuları arasında yer aldığı Eyüp Dostları Vakfı salonunda gerçekleşen toplantıya yüzlerce Eyüp’lü vatandaş katıldı. Vakıf üyeleri ve partililerin de katıldığı toplantıya Eyüp’ün çeşitli mahallerinden akın eden yurttaşlar Özer’e hedefleri ve projeleri ile ilgili sorular yönelttiler.

Makam keyfine değil sorun çözmeye talibim

Sohbet toplantısına katılanlara hitaben 20 dakikalık bir konuşma da yapan CHP Eyüp belediye Başkan Aday Adayı Ferzan Özer projeleri hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Özer, konuşmasında şunları söyledi; “Eyüp bana ata mirası. Ailem 118 yıl önce gelmiş ve bu ilçeye yerleşmiş. Bende bugün bu mirasın bundan sonraki süreçte gerçek bir Eyüp’lü tarafından yönetilmesi arzusuyla bu yola çıktım. Beni Eyüp’e çeken şey kaderimdir. Eyüp’te doğdum, Eyüp’te doydum muhtemelen de Eyüp’te öleceğim. Eyüp için yapılması gereken çok şey var. Çünkü bu güzide ilçemiz bugüne kadar hizmet ve yatırımlarda hakettiği payı maalesef alamadı.

İlçemizin sağlık, eğitim, kültür, sosyal doku, ekonomik hizmetler, alt yap, üstyapı gibi oldukça köklü sorunları var. Siyasete girdiğim günden beri üstlenmiş olduğum görevler, belediye yönetimlerinde bulunduğum komisyonlardaki çalışmalarım neticesinde bu konuda elde ettiğim bilgi ve becerimin Eyüp’ün sorunlarını çözmeye yeterli olduğuna inancım tam. Bu nedenden dolayı ben Eyüp’ün makam keyfine değil, sorunlarına talibim”

Kentde dönüşüm yerinde olmalıdır

Eyüp’te özellikle kentsel dönüşüm nedeniyle vatandaşları zor günler beklediğini söyleyen Ferzan Özer sözlerini şöyle sürdürdü.

“Halk arasında kentsel dönüşüm olarak bilinen ancak aslı afet dönüşümü olan yenileme projeleri ilçemizde de olacak. Eğer bu uygulamanın başladığı gün sizlerle gönlü bir, yüreği bir, sevdası bir olan bir isim başkanlık makamında olursa sizin adınıza mücadele verir. Aksi olursa kime hizmet ediyorsa mücadelede onun yanında olur. Ben sizlerin evladınızım. Benim için dönüşüm şudur. 115 yıl önce Eyüp’te açtığımız dükkan halen aynı yerinde faaliyet gösteriyor. Binalar değişti ama komşularımız aynı. Dönüşüm olacaksa bu şekilde yerinde olacak. AKP iktidarının Sulukule’de yaptığı gibi insanları kültüründen, sosyal çevresinden, arkadaşından, komşusundan, yerinden yurdundan eden bir anlayışa biz karşı duracağız.

Göreve geldiğimizde eğer yoksa Eyüp’te bir durum
envanteri çıkaracağız. Sit alanları, Koruma alanları, Zemin durumları ve binaların sağlamlık durumları ölçümlenecek. Bu konu hayati bir mesele. Kamu kaynakları, Eyüp sakinleri, Üniversiteler ve uluslararası fonlar ile bu işi başlatacağız. Sonra ortaya çıkan tablo çerçevesinde imar durumlarını da yeniden değerlendirerek binalarmızın ‘kentsel tasarıma uygun yeni yaşam alanlarına dönüşmesi için çalışmalarda teşvik edici olacağız. Bu konuda kuracağımız uzmanlardan oluşan danışma ofisimiz halka ücretsiz hizmet verecek”

Afet toplanma alanlarını bir bir satıyorlar

Olası afet anında halkın toplanma yeri olarak ayrılan onlarca alanın üzerine 11 yıllık AKP Belediyeciliği döneminde Rezidance, Otel, AVM, Gökdelen yapıldığına dikkat çeken CHP Aday Adayı Ferzan Özer; “Bir deprem olsa nereye gideceğiz. Dönüşüm adı altında halkın kaynakları birilerinin cebine zenginlik olarak gidiyor. Bu örnekler bakın. Bunların hangisinde halk var. Hangisinde halkın menfaati var. Lafa gelince mangalda kül bırakılmıyor. Rantın göbeğinde oturuluyor, rantın kenarından dağıttıkları ile halk sadaka kültürüne mahkum ediliyor. Şayet yetki bana verilir ise Eyüp’ün kaynakları Eyüp halkının hizmetine sunulacak. Eğitimden sağlığa, kültürden spora vereceğimiz tüm hizmetler ücretsiz olacak” dedi.

İnsana dair tüm hizmetler ücretsiz olacak

İnsana, insanın gelişimine ve yaşamsal ihtiyaçlarına yönelik olan tüm hizmetlerimiz ücretsiz olacak diyen Ferzan Özer sık sık alkışlarla kesilen konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Eyüp Belediyesi’ni artık Eyüplüler yönetmeli belediyeye girdiğinizde Eyüp’ün bir sakini olmanın mutluluğunu yaşamalısınız. Eyüp’te hizmeti her mahalleye eşit yayacağız.

Çocuklarımız Belediye Kreşlerinden, Bilim Evlerinden, gençlerimiz Eğitim Merkezlerimizden, Kızlarımız Belediye Kız Yurdumuzdan, kadınlarımız el emeği değerlendirme atölyelerimizden, meslek kurslarımzdan, işsiz yurttaşlarımız bu konuda kuracağımız iş bulma danışmanlık birimimizden, Emeklilerimiz Hobi Bahçelerimizden, kimsesi olmayan yaşlılarımız Şefkatevimiz’den, şiddet gören kadınlarımız Kadın Sığınma Evimizden faydalanacak.

DESTEK EYKART ile onur kırmayan yardımlar

EYKART projemiz çerçevesinde, Eyüp’te ikamet eden her ferdin, Türkiye’nin neresine misafirliğe gitmiş olursa olsun ikamet yeri Eyüp olduğu müddetçe ücretsiz olarak kullanacağı ambulans hizmetini devreye sokacağız. Hastanemizde bir yatağımız olmayacak bir de veznemiz. Kalan tüm tedavi hizmetleri ücretsiz verilecek. DESTEK EYKART ile ihtiyaç sahibi yurttaşlarımızn onuruna saygılı bir sosyal yardım modeli ortaya koyacağız.
Belediyeden verildiği belli olan onur kırıcı ve yandaş, belli bir markete mahkum eden Alışveriş çeklerini ortadan kaldıracağız. İhtiyaç sahibi vatandaşımızın istediği bakkaldan, marketten alış verişini bizler gibi yapabileceği baka kartı modeline geçeceğiz. Yardımlar bu karta aylık düzenli yüklenecek. İhtiyaç sahibi olduğu belgelenen her aienin annesine bu kart birkez teslim edilecek. Sonrada her ay para yatırılacak.

Eyüpspor üst liglere çıkacak

Okullarımızın su sistemlerine arıtma taktırarak suyu muslukyan içilir hale getireceğiz. Okul bahçelerine açılır kapanır yüzme havuzu kurabilmekiçin girişimde bulunacağız. Eğer M. Eğitim Bakanlığı ilgili izni verirse beediye kaynaklarında bunları yaptıracağım. Engelli kardeşlerimizin yaşam alanlarını rahatlatacağız. Başta Eyüpspor olmak üzere tüm amatör kulüplerimize desteklerimiz sürekli olarak olacak.

Eyüpspor’un kuruluşunda 1919 yılında dedelerim var. Daha sonra Amcam Osman Özer, babam Sabri Özer, son olarakta kuzenim Rıdvan Özer uzun dönem Eyüpspor’un başkanlığını yaptılar. Eyüpspor da tıpkı Eyüp gibi bize atalarımızın emaneti. Bu sebeple takdiri ilahi bize başkanlığı nasip ederse Eyüpspor’u üst liglere taşımak için baştacı yapacağız.”

zp8497586rq
Example HTML page