Eyüp’ten Soma’ya Destek

Eyüp’ten Soma’ya Destek

Soma’da yaşamını yitirenler için,CHP Eyüp belediye meclis üyesi Murat Çelik Tarafından hazırlanan ve tüm CHP Grubu tarafından desteklenen önerge’de Soma’lı Ailelerin bir nebzede olsun acil ihtiyaçlarının karşılanmasında bir adım olsun diyerek hazırladığı önergeyi mecliste tüm üyelerin desteği ile karara bağlandı. Eyüp Belediyesinin CHP’li Üyeleri tarafından meclise verilen önergede Haziran Ayı huzur haklarının Soma’ya gönderilmesi istemi meclis tarafından AK Partililerinde desteği ile kabul edildi.

Konu ile CHP Grubunun görüşlerini dile getiren grup sözcüsü Sedat Özkan şunları söyledi’’Soma faciasından dolayı hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet diliyorum, geride kalan acılı ailelere ve tüm Türkiye’ye sabırlar diliyoruz. Bu tip faciaların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. CHP Grubu olarak meclis toplantısı öncesinde arkadaşlarımızla bu konu ile ilgili ne yapabileceğimizi konuştuk. Eyüp Belediyesinin bu konuda bir takım çalışmalar yapması gerektiği ve bu konuda hep birlikte top yekun bir duyarlılık içinde olmamız gerektiğini düşündük. Ve CHP Grubundaki arkadaşlarımızın önerisi olarak bu ayki meclis oturum ücretlerinin oradaki ailelere bir nebze olsun destek olabilmek için verilmesi gerektiğini düşündük. Bu görüşmeleri yaparken AK Parti grubundaki arkadaşlarında duyarlılığını gördük’’. Diyerek sözlerini tamamladı.

 

AK Parti adına konu ile ilgili söz alan grup başkan vekili Mehmet Bozkır ise şunları söyledi. ‘‘Sayın başkan değerli arkadaşlar Soma’daki iş kazasında vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, milletimizin başı sağ olsun diyoruz. Bir daha böyle olayların yaşanmaması için iş güvenliği çalışmalarına herkesin ilgi ve önem göstermesini temenni ediyoruz. Tabi çorbada tuzumuz olsun misali bizde bu katkıya hep beraber katılıyoruz ve Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlara teşekkür ediyoruz’’diyerek sözlerini sonlandırdı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir