Ensar ders seçiminde de devrede

Dini vakıf ve cemaatler, öğrencilerin “Seçmeli ders” adı altında dayatılan din derslerini daha çok tercih etmelerini sağlamaya çalışıyor.

 Ensar Vakfı, okullarda 19 Şubat’a kadar devam edecek seçmeli ders seçim süreci öncesinde “Dersimi Seçiyorum Dinimi Öğreniyorum” projesi başlattı.

Projeye ilişkin afişler hazırlayan vakıf, seçmeli ders olarak din derslerinin seçilmesi için velilere şu çağrıyı yaptı: “Dersimi seçiyorum, dinimi öğreniyorum sloganıyla Din, Ahlak ve Değerler alanı seçmeli derslerin seçim süreci başladı.” 

Birgün gazetesinden Mustafa Mert Bildircin’e konuşan Eğitim Sen Genel Başkan Feray Aytekin Aydoğan, zorunlu din dersi uygulamasının 12 Eylül ürünü olduğunu ifade etti. Aydoğan “Darbecilerle hesaplaşma söylemini sürekli kullanan iktidar zorunlu din dersi uygulamasını bırakın kaldırmayı, seçmeli adı altında okul idarelerinin yönlendirmesi, yoğunluklu din öğretmeni ataması yapması, cemaat yapılarının kampanyalarıyla sürdürmektedir” dedi.

Ortaokulda 8 saat liselerde ise 16 saate kadar seçmeli din dersi okutulduğunu belirten Aydoğan, “Ortaokulda okuyan bir öğrenci dört saat matematik, altı saat Türkçe eğitimi alırken sekiz saat din eğitimi almaktadır” diye konuştu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir