Emel Bilenoğlu; Gündüz alanlarda, Gece evlerde projelerini anlatıyor…

Millet İttifakının CHP’li Eyüpsultan Belediye Başkan adayı dur durak bilmeden halkla buluşmaya devam ediyor. Gün içinde esnaf ve sokak çalışmalarını sürdüren Emel Bilenoğlu, her akşam yaptığı ev ziyaretleriyle vatandaşlarla buluşmalarını sürdürüyor.

 Emel Bilenoğlu, bugün Alibeyköy Merkez mahallesinde yıllardır tapu bekleyen hak sahiplerine misafir oldu. Yoğun bir ilgi ile karşılanan başkan adayı, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledikten sonra projelerini anlattı.

”Hak sahiplerinin Emel Bilenoğlun’dan talebi TAPU oldu.”

Hak sahipleri “ bu bir günlük, bir aylık veya bir yıllık bir sorun değil. Yarım asırdır bu evlere mahkum edilmiş durumdayız. Bugün sizleri daha yaşanılabilinir evlerde konuk etmek isterdik. Bugün burada sizinle tapu ve mülkiyet hakkımızı değil de farklı konular hakkında taleplerde bulunmak isterdik. Ne yazık ki önceliğimiz tapumuzun verilmesidir. Bu konuda biz hak sahiplerine net cevaplar ve kesin çözüm projelerinizi anlatmanızı bekliyoruz” ifadelerini kullandılar.

Vatandaşları dinleyen Millet İttifakının Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Emel Bilenoğlu, hak sahiplerine “ ben bugün buraya sizin benden nasıl bir talepte bulunacağınızı bilerek ve çözüm önerilerimle geldim. Tapu talebinize geçmeden önce şunu belirtmek istiyorum. Gittiğim her yerde bana şu soru soruluyor.

Rakibinizin 53 projesi varken, siz neden onun kadar proje anlatmıyorsunuz?

Bende kendilerine, yapılmadığı taktirde 53 değil 153 projede açıklanır. 25 yıldır Eyüpsultan ilçesini yönetenler halen Eyüpsultan’da 53 projeye ihtiyaç var diyorsa, ortada çok çitti bir sıkıntı var demek. O zaman birileri de çıkar sorar.

Peki siz 25 yıldır ne yaptınız?

Benim sayısal olarak kimseyle proje savaşına girmek gibi bir derdim yok. Açıkladığımız her proje, ayakları yere basan ve insana dokunan projelerdir. 53 projede sizin dertlerinize derman olacak bir proje varsa çıkıp onu söylesinler.

” Eyüpsultan Belediyesi borç batağına batmış durumda. Hangi parayla hangi ekonomik çözümlerle o projeleri yapacaklar çıkıp önce onu açıklasınlar.”

”Gelelim sizin asıl meseleniz olan Tapu talebinize.”

Ben her seçim öncesi gelip, namus ve şeref sözü veren ve yıllardır Tapunuzu vermeyen bir siyasetçi değilim ve asla olmayacağım. Ben size tapu sözü vermiyorum ben size bu sorunun çözeceğime dair TAAHHÜTNAME imzalayacağımı söylüyorum. Ne demiş atalarımız, SÖZ UÇAR YAZI KALIR. Bugün burada sizlere tapu sözü verip gitmek kolay olur. Sonra diğer siyasetçiler gibi önümüzdeki 5 yıl boyunca bir daha sizinle görüşmem olur biter. Ancak bu durum ne benim siyasetçi kimliğime nede bir anne olan kadın kimliğime yakışır. Onun içindir ki Tapunuzu veriyorum demek yerine Tapunuzu vereceğime dair TAAHHÜTNAME imzalamaya hazırım diyorum.

”Ekrem İmamoğlu ile birlikte imzalayacağız TAAHHÜTNAMEYİ”

11 Mart Akşamı İstanbul Belediye Başkan adayımız Ekrem İMAMOĞLU ile birlikte Eyüpsultan’da yaşayan tüm hak sahipleriyle buluşuyoruz. O gün İstanbul Belediye Başkan adayımızla birlikte siz hak sahiplerinin tapu sorununu çözeceğimize dair ”TAAHHÜTNAMEYİ birlikte imzalayacağız.” Siz hak sahiplerini o gün kendi evlerinize sahip çıkmak adına şimdiden davet ediyorum. Değerli hak sahipleri, Tapunuzu size vermek bir lütuf değildir. Bu sizin Anayasal hakkınızdır. 11 Mart Pazartesi akşamı kendi emeğinize ve çocuklarınızın geleceğine sahip çıkmak adına büyük buluşmaya davet ediyorum. ” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir