Ekrem İMAMOĞLU, Siyaset tarihini değiştirdi; Mahalleler Birliği TAAHHÜTNAME’sini imzaladı…

Example HTML page

Ekrem İMAMOĞLU, Siyaset tarihini değiştirdi. Tapu ve İmar sorunun artık seçimlerde siyasete alet olmaması gerektiğini belirten Ekrem İMAMOĞLU, bu gidişata son verecek olan TAAHHÜTNAME’ye imzayı attı.

Tapu ve İmar sorunu uzun yıllardır her seçim öncesi siyasetçilerin seçim malzemesi olarak kullandıkları bir propaganda aracıydı. Bugün Cemal Candaş Kültür Merkezinde, Mahalleler Birliği tarafınca düzenlenen “bizimle misiniz değil misiniz” başlıklı panelle bu gidişata bir son verildi.

Yerel seçimler öncesi Mahalleler Birliği çatısı altında mücadele veren dernekler, yerel seçimlerdeki yol haritalarını belirlemek için tüm siyasi partilerin Belediye Başkan adaylarına çağrı yaparak, İstanbul’da Tapu, İmar ve Kentsel dönüşüm mağduriyetlerine son vereceklerini beyan edecekleri, TAAHHÜTNAME’yi imzalamaya davet etti.

Çağrıya cevap veren, düzenlenen panele gelip hak sahiplerinin talebi olan Taahhütnameye imza atan tek aday, Millet İttifakının İstanbul Belediye Başkan adayı Ekrem İMAMOĞLU oldu. Mahalleler Birliğinin düzenlediği panele katılanlar arasında, Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Emel Bilenoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve binlerce vatandaş katıldı.

Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Emel BİLENOĞLU, panelde yaptığı konuşmada ” ben aday gösterildiğim günden beri ve aday adayı iken hatta siyasete girdiğim günden beri sizin sıkıntılarınızı biliyor ve sizlerle toplantılar yapıyorum. Ben, tapu ve mülkiyet sorunu yaşanan, Fuar sokakta Kozlu sokakta veya Çatalkara sokakta her gün dolaşıyorum akşamları sokak toplantıları yapıyorum.  Bu ve benzeri günlerde o kadar çok laf söyleniyor ki, Kentsel Dönüşüm, Yerinde Dönüşüm bilmem ne dönüşüm diye. Benim asıl derdim, bizim partimizin asıl derdi hatta bizim gibi düşünen insanların asıl derdi, halkın istediği gibi, halkın hakkına dokunmadan onların hakkıyla hiç bir şekilde oynamadan onların istediği gibi bir dönüşümün yolunu açmaktır” dedi.

Mahalleler Birliği çatısı altında mücadele eden dernek ve kooperatiflere yıllardır gönüllü hukukçuluğunu yapan Erbay YUCAK tarafından hazırlanan Taahhütname, yıllardır kangren olan tapu ve imar sorununun çözülmesi için önemli bir adım olacak.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir