Dumanlar Arasından Babasını Kurtardı

Example HTML page

Sarıyer’de bir apartman dairesinde çıkan yangında içeride mahsur kalan 71 yaşındaki Abdullah Damgacı’yı, oğlu Nazmi Damgacı kurtardı. Nazmi Damgacı, “Evin dumanlar içinde kaldığını gördüm. Odayı açtım. Babam dumanların arasında kalmış. Çektim kurtardım” dedi.

Olay, Reşitpaşa Mahallesi Bal çıkmazı sokak 3 numaralı 4 katlı binanın Bodrum katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, evdeki elektrikli sobanın yere düşmesi sonucu sabah 06.00 sıralarında küçük çaplı bir yangın çıktı. Bütün odayı duman kaplarken, Abdullah Damgacı (71) odada mahsur kaldı. İşe gitmek için hazırlanan oğul Nazmi Damgacı (40) ise odadan çıkan dumanı fark etti. Bir anda ne yapacağını şaşıran Damgacı, babasını dışarıya çıkarmak için odaya daldı. Damgacı dumanlar arasından aldığı babasını dışarıya çıkarttı. Binadan dumanların çıktığını gören mahalleli de durumu hemen itfaiye, sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine kısa sürede gelen itfaiye ekipleri sokağın dar olması nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti. Olay yerine varan itfaiye hemen çalışmalara başladı. Yangını kontrol altına alan itfaiye çalışmalarının ardından olay yerinden ayrıldı.

OĞLU SEFERBER OLDU

İtfaiye yangına müdahale ederken battaniyeye sarılı şekilde yerde yatan yaşlı adam için oğlu seferber oldu. Ambulans beklenirken Nazmi Damgacı’nın telaşlı olduğu gözlendi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri çevredekilerin yardımıyla yaralı adamı sedyeye götürdü.

SEDYE GİREMEDİ

Ancak sedyeye götürmek de kolay olmadı. İtfaiyenin dar olan sokağı kapatması nedeniyle yaralı adam sedyeye bir süre battaniyenin üzerinde götürüldü. Sedyeye konulan yaşlı adam ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Binadaki diğer apartman sakinleri de dumandan etkilenmemek için kendilerini dışarı attı. Dışarı çıkan apartman sakinleri göz yaşlarını tutamayarak ağladı. Bir baba ise bebeğini alarak dışarı çıkardı. Babasını yangından kurtaran Nazmi Damgacı, “İşe gitmek için uyandım. Evin dumanlar içinde kaldığını gördüm. Odayı açtım. Babam dumanların arasında kalmış. Çektim kurtardım” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir