Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin töreni için Meclis’e geldi

Example HTML page

Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin töreni için Meclis’e geldi

24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanlığı görevine yeniden seçilen Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM’de yemin ederek görevine başlıyor. Erdoğan’ın yemin etmesiyle birlikte Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine resmen geçmiş olacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) milletvekillerinin yaklaşık 10 saat süren yemin töreninin ardından bu kez de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin töreni için toplandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanlığı yemin töreni için Külliye’deki resmi konutundan TBMM’ye hareket etti.

22 DEVLET BAŞKANI, 28 BAŞBAKAN, SİYASİ PARTİ LİDERLERİ KATILACAK
Yemin töreninin ardından Anıtkabir’e geçecek Erdoğan, daha sonra da Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek ‘göreve başlama törenine’ katılacak. Erdoğan için Beştepe’de düzenlenecek törene 22 devlet başkanı, 28 başbakan ve parlamento başkanı ile 6 uluslararası örgütün genel sekreteri katılacak. Törende Bulgaristan, Gürcistan, Makedonya, Moldova, Sırbistan, Kosova, Pakistan, KKTC, Kırgızistan, Sudan, Gine, Zambiya, Gine Bissau, Ekvator Ginesi, Somali, Moritanya, Gabon, Çad, Cibuti cumhurbaşkanları ile Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı, Katar Emiri ve Venezüella Devlet Başkanı hazır bulunacak. Törene katılacaklar arasında Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev de bulunuyor.

AYRINTILAR GELİYOR…

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir