“Cumartesi Anneleri’nin direnişi umarım herkese ulaşır”

“Cumartesi Anneleri’nin direnişi umarım herkese ulaşır”

Sanatçı Ceylan Ertem, kayıp yakınlarıyla beraber Cumartesi Anneleri’nin direnişinin 700. Haftası için Ahmet Kaya’nın Beni Bul Anne şarkısını seslendirdi. Ertem, şarkıyla beraber direnişin gençlere ulaşmasını istediğini ifade etti

Bir Gün Gazetesinden BURAK ABATAY’ın yazısı;

Cumartesi Anneleri, 25 Ağustos’ta kayıplar için 700. kez bir araya gelecek. 23. yılını geride bırakan direnişin 700. haftasına yapılan çağrı kapsamında sanatçı Ceylan Ertem ve kayıp yakınları bir araya gelerek Ahmet Kaya’nın direniş için yazdığı ‘Beni Bul Anne’ şarkısını seslendirdi.

Emine Ocak’ın oğlu Hasan Ocak’ın 21 Mart 1995’te gözaltına alınması ve 58 gün sonra işkenceyle öldürülmüş bedeninin Kimsesizler Mezarlığı’nda bulunmasıyla başlayan direnişin 700. Haftası için çağrıda Ceylan Ertem ve kayıp yakınları, 23 yıl önce Ahmet Kaya’nın yazıp söylediği Beni Bul Anne şarkısını söyledi. Şarkıya çekilen video ise direnişin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Şarkıyı seslendiren Ceylan Ertem, çağrı videosuna ilişkin görüşlerini BirGün’e aktardı. Cumartesi Anneleri ile Sezen Aksu’nun ‘Cumartesi Türküsü’ adlı eseriyle tanıştığını söyleyen Ertem, böyle bir teklifin kendisine gelmesiyle beraber hemen kabul ettiğini ifade etti. Ertem, Cumartesi Anneleri’nin direnişiyle tanışıklığını ve projeyi şöyle anlattı:

“1999 yılında Sakarya’dan müzik okumak için İstanbul’a geldim. Ve okulum da İstiklal’deydi. Bu sebeple her Cumartesi o annelerin önünden geçiyordum. Onların o direnişi ve acısına çok yakından şahit olmuştum her defasında. Beni her zaman eklemiştir Cumartesi Anneleri’nin direnişi. Böylesi bir teklif gelince de hemen kabul ettim. Beni Bul Anne şarkısını, Ahmet Kaya’nın adını duyunca da zaten çok sevindim. Gülten Abla, Ahmet Kaya’nın şarkıyı okuduğu orjinal altyapısını gönderdi. Yeniden çalınmadı yani şarkı. Video klibi de kayıt gününden, Cumartesi Anneleri’nin direnişinden ve Ahmet Kaya’nın A Takımı’ndan alınan görüntülerden oluşturuldu. Küçük Ceylan’ın Sezen Abla’sından öğrendiği Cumartesi Anneleri umarım başkaları için de bir şeyler olabilir. Umarım genç insanlar da, Cumartesi Anneleri’ni bilmeyen, tanımayan insanlar da böyle etkilenir.”

Söylenen şarkının ve çağrının sanatçılar arasında da örnek bir duyarlılık yaratıp yaratamayacağına ilişkin soruyu ise Ertem şöyle yanıtladı: “Duyarlılığın halk üzerinde oluşturması daha önemli. Duyarsız sanatçılar için ne yaparsanız yapın çok zor oluyor. Kendi çalan söyleyen insanları etkilemeyecektir bunlar. Zaten duyarlılığı olan sanatçı abilerimiz, ablalarımız zaten her fırsatta Cumartesi Anneleri ile bir araya geliyor. Gençlerin, habersiz olanların hayatlarını değiştirebilirsek ne mutlu.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir