Cumartesi Anneleri’nin 704.hafta oturumuna polis müdahalesi

Example HTML page

Cumartesi Anneleri’nin 704.hafta oturumuna polis müdahalesi

700. haftadan bu yana eylemlerine izin verilmeyen Cumartesi Anneleri’ne polis, 704. haftada da müdahale etti.1995 yılında evinin önünden polisler tarafından kaçırılıp gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un kızı Besna Tosun polislere seslenerek “23 yıldır babamın mezarını arıyorum. Verin mezarını gidip evimde oturacağım. Bu nasıl bir vicdansızlık, ne suç işledik biz?” dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 700’üncü haftadan beri oturma eylemleri yasaklanan Cumartesi Anneleri 704’üncü haftada İHD’nin bulunduğu Çukurluçeşme Sokağı’nda da engellendi. Oturma eylemi yapılmasına izin verilmeyen Cumartesi Anneleri’ne polis tarafından müdahale edildi.

Besna Tosun: Babamın mezarını verin gidip evimde oturacağım

1995 yılında evinin önünden polisler tarafından kaçırılıp gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un kızı Besna Tosun polislere seslenerek “Anneleri darp ediyorsunuz. Hiç mi vicdan yok? Evlatlarının mezarını arıyor bu anneler. Hiç mi yüreğiniz sızlamıyor? Suç işliyorsunuz. 23 yıldır babamın mezarını arıyorum. Verin mezarını gidip evimde oturacağım. Bu nasıl bir vicdansızlık, ne suç işledik biz?” dedi.

Cumartesi Anneleri’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlar ise şu şekilde:

” Beyoğlu Kaymakamlığının Galatasaray’ın yasak gerekçeleri Anayasal güvence altında olan toplantı ve gösteri hakkımızın ihlalidir. Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve çok sayıda yerel mahkeme kararlarına göre toplantı ve gösteri özgürlüğümüzün özüne dokunan bir kısıtlamadır.Bu gerekçeler, Anayasa’nın 90. maddesine göre iç hukukumuzun bir parçası sayılan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 11. maddesi ile koruma altına alınan barışçıl toplanma hakkımızın ihlalidir. Beyoğlu Kaymakamlığı hukuksuzluğunu bizim kadar bildiği, yasaklama kararından derhal vazgeçmelidir!”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir