ÇKD Genel Başkanı Sakine Sayar’ın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü mesajı

Çağdaş Kadınlar Derneği Genel Başkanı Sakine Sayar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısı ile kutlama mesajı yayınladı.

Sakine Sayar yayınlamış olduğu mesajında şu ifadelere yer verdi;

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü bazılarının tek taş yüzük, çiçek ve akşam yemeği bahanesi değildir. ABD’de polisin grev yaptıkları fabrikaya kilitlediği için yanarak can veren 129 kadın İşçinin mücadelelerinden dolayı katledilişinin günüdür…

Ülkemizin Kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, çağdaş dünya kadınlarının sahip olduğu tüm kazanımları elde eden, seçme seçilme hakkını birçok Batı ülkesinden daha önce kazanan kadınlarımız günümüzde ne yazık ki şiddete, ayrımcılığa ve eşitsizliğe maruz bırakılmıştır.

Çağdaş Türkiye’nin kurulması yönünde önemli bir misyonu üstlenen kadınlarımız, bugün toplumsal yaşamın ve hayatın tüm alanlarında kadını yok saymaya çalışan bir zihniyet tarafından geleceklerinin karartılması, tüm kazanımlarının ellerinden alınması girişimiyle karşı karşıyadır.

”Buna izin vermeyeceğiz”

Cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte, yaşamın her alanında başarıyla yer almış kadınlarımızın mücadelelerini selamlıyor. 
Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyor, birlikte özgür yaşayacağımız barış içinde bir dünya diliyorum dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir