Çin'de Neler Oluyor

1.359.250.000,NÜFUSLU VE 7 MILYON KÖMÜR ISCISININ BULUNDUGU Çin’deki madenlerde ölümler nasıl azaldı

Çin'de neler oluyor

Çin’de neler oluyor

Dünyanın en ölümcül kömür ocaklarının bulunduğu Çin’de maden ölümleri son 60 yılın en alt düzeyine indi.
Çin’in resmi verilerine göre, geçen yıl meydana gelen kömür madeni kazaları 1049 kişinin ölümüne yol açtı. Buna karşın, devasa boyutlara ulaşan ekonomisini beslemek için ürettiği enerjinin yüzde 70’ini kömürden karşılayan Çin’de, maden kazalarının yol açtığı ölümler son 60 yılın en düşük seviyesine indi.
7000 BİN CAN ALIYORDU
Yaklaşık 7 milyon kömür işçisinin bulunduğu ülkede maden ölümleri bundan 10 yıl önce 7000’in üzerindeydi. Büyük can kayıplarına yol açan kazaların zoraki biçimde tetiklediği sıkı önlemler sayesinde ölümler 2011 yılında 1973’e, 2012 yılında 1374’e düştü.
Söz konusu düşüşte, küçük maden ocaklarının kapatılması, denetimin sıkılaştırılması ve maden sahiplerine ağır cezalar getirilmesi gibi tedbirler önemli rol oynadı.
PARTİ ŞEFLERİ DOĞRUDAN SORUMLU TUTULDU
Genellikle maden sahipleriyle aynı çıkar ekseninde buluşan yerel parti şeflerinin de kazalardan doğrudan sorumlu tutulması ise, ölümlerin azaltılmasında en kilit rolü oynadı.
Bazı madencilik kentlerine atamalar, Komünist Parti yöneticilerinin kariyerleri için çetin sınav haline dönüştü. Büyük maden kazalarının ardından yöneticilerin koltuğu kaybetmesi, buna ek olarak patronların para ve hapis cezalarına çarptırılması işçi güvenlik sicilinde çarpıcı ilerleme sağladı.
Ancak, tüm ilerlemeye rağmen, Çin’de çıkarılan bir ton kömür başına ölüm oranı ABD’den 18 kat daha fazla durumda bulunuyor.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir