CHP’li Kadıgil: BU PROJE BİR İHANET MİDİR YOKSA KAPİTALİZMİN BİR OYUNU MUDUR?

CHP’li Kadıgil, Beykoz Ormanları’nın talana açılmasını Erdoğan’ın sözlerini hatırlatarak sordu:

CHP PM Üyesi ve Milletvekili Sera Kadıgil, Beykoz Ormanlarının talan edilerek 553 adet villa yapılmasını Meclis’e taşıdı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlaması istemiyle soru önergeleri veren Kadıgil,  Bakanlara; “Genel Başkanı’nızın sözlerini düşündüğünüzde bu proje ihanet midir yoksa kapitalizmin bir oyunu mudur?” ifadelerini kullandı.

CHP’li Kadıgil önergesinde“…21 Ekim 2017 tarihinde, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan “İstanbul bu açıdan gerçekten müstesna bir şehirdir. Ama biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik, hala da ihanet ediyoruz” dedi. Yine  Erdoğan,  9 Ocak 2019 tarihinde yaptığı konuşmada; “Denizlerimizin kenarlarında, orman alanlarında buraları betona çevirme gayreti içinde olanlar var. Bu kapitalizm nelere muktedir. Orman falan kesiyor, götürüyor. Dikey mimari yapayım, malı götüreyim. Biz medeni olmayı bileceği ki o beton yükselişlerde değil, toprağa yakın olma anlayışında bulunacağız. Kimsenin gözyaşına bakmayacağız, yıkılacaksa yıkacağız” ifadelerini kullandı. Bu sözler düşünüldüğünde bu projeyi hangi kapsamda değerlendiriyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

“NASIL BİR KAMU YARARI VAR?”

 “Kamu yararı” gerekçesiyle 2 milyon 470 bin 186 metrekarelik orman alanının imara açılamasında nasıl bir kamusal fayda olduğunun açıklanmasını isteyen Kadıgil,  “Kamu yararı adına hangi türde,  kaç adet ağaç bulunmaktadır? Bu ağaçlar kaç yaşındadır? Proje için kaç tanesinin kesilmesi planlanmaktadır? “ diye sordu.

Kadıgil yaptığı açıklamada İstanbul Beykoz’da bulunan Kuzey Kirazlı Ormanı ve Güney Kirazlı Özel Ormanı olarak anılan alanın, 1995 yılında “Doğal Sit Alanı” ilan edildiğini hatırlatarak “2017 yılında koruma derecesi düşürülerek inşaatın önü açılmıştır. Şimdi de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın imar planını onayladığı, projeyle 553 adet villa yapılması gündemdedir. Çevreye duyarlı sivil inisiyatiflerin belirttiği üzere eğer proje hayata geçerse, sahil çamı, meşe, gürgen, kestane, yalancı akasya gibi türlerin bulunduğu en az 5 bin ağacın yerini beton alacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak Beykoz Halk Gazetesi

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir