CHP’li Biçer: Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ediyorlar

 

 

 

chp-li-bicer-halki-kin-ve-dusmanliga-tahrik-ediyorlar-210425-5

 

CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı “Millet cezaevlerini basacak ve tüm Fetöcüleri ve PKK’lıları asacak” şeklindeki paylaşımının ardından Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

Biçer, AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık’ın şahsına ait sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamanın ne anlama geldiğini Yıldırım’a sordu.

CHP’li Biçer; “Milletin cezaevlerini basması ve cezaevindeki mahkûmların halk tarafından asılmasına yönelik bir senaryo mu planlanmaktadır? Bu nasıl bir paylaşım? “Halk arasında konuşulan bu!” demiş İzmir milletvekili. Hangi halk arasında konuşulan? Açıkça kaos yaratmayı amaçlayan bu konuşmalara sadece İzmir milletvekili mi tanıklık etmiş?” diyerek İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık’ın yaptığı paylaşıma tepki gösterdi.

CHP Manisa Milletvekili Biçer; “AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık Halk eli ile kanlı bir eylem senaryosu planlar şekilde sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaparak “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” etmiştir. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, TCK’yı ve insan haklarına dair düzenlenmiş tüm yasa ve yönetmelikleri ihlal eden Milletvekili ile ilgili herhangi bir işlem başlatılacak mı bilmiyorum ama Başbakanın bu konu ile ilgili açıklama yapması şart!” ifadelerini kullandı.

Dr. Biçer; “Halkın cezaevlerini basacağına ve oradaki tutukluları asacağına ilişkin ortaya çıktığı iddia edilen söylemlere karşı herhangi bir müdahalede bulunulmuş mudur? Bulunulmadıysa halkı in ve düşmanlığa tahrik edecek, kargaşa yaratabilecek bir konuda duyarsız kalınmasının gerekçesi nedir? Cezaevi baskınları politikası ile Kaddafi yönetimi mi örnek alınmaya çalışılıyor? Bu, kanunlarla yapamadığımızı halka yaptıracağız demenin kibar şeklidir. Böylesine ciddi bir konunun bırakın eyleme dönüşmesini böyle bir hususun oluşmasına ihtimal dahi verilmemelidir. İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık’ın cezaevlerine karşı oluşabileceğini söylediği kanlı bir hareket için herhangi bir önlem alındı mı peki? İktidar bu konu ile ilgili ne yapıyor? Başbakandan açıklama bekliyoruz!” diyerek konuya olan tepkisini ifade etti.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir