CHP’den, Pendik’teki tapu mağdurlarına destek Kaçak arıyorsanız Ankara’daki kaçak Saray’a bakın

CHP’den, Pendik’teki tapu mağdurlarına destek: Kaçak arıyorsanız Ankara’daki kaçak Saray’a bakın

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, tapu mağduruyla birlikte Pendik Çınardere Mahallesi’nde basın açıklaması yaptı. Çınarderelilerin işgalci olarak görülmesine tepki gösteren Kaftancıoğlu “Eğer kaçak arıyorsanız Ankara’daki kaçak saraya ve orada işgalci durumundaki Cumhurbaşkanına bakın” dedi.

CHP İstanbul İl Öegütü, Pendik Çınardere Mahallesi’nde yaşanan tapu sorununa dikkat çekmek ve Çınarderelilere tapu sözü veren CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik bazı medya organlarında başlatılan karalama kampanyasını protesto etmek için eylem yaptı. Kaftancıoğlu ve beraberindeki partililer bugün Pendik’in Çınardere Mahallesi’ne geldi. CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ve çok sayıda CHP’linin katıldığı eylemde mahalle sakinleri “Kaçak olan Saray’dır, Çınardere halkındır”, “Barınmak anayasal hakkımız”, “Her seçimde verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz”, “Tapularımızı istiyoruz” sözlerinin yazılı olduğu dövizler taşıdı.

“Bataklık medyası saldırılarına devam ediyor”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünkü grup toplantısında Çınardere Mahallesi sakinlerine tapu sözü verdiği konuşmasının ardından bazı medya organlarında yer alan haberlere CHP’liler sert tepki gösterdi. CHP’li Kaftancıoğlu, “Bizim sözümüz dün TBMM’de ‘50 yıldır orada yaşayan halkın yanında olacağız ve tapularını vereceğiz” diyen Genel Başkanımıza saldıran yandaş bile demeyeceğim, bataklık medyasına. Çünkü bataklık medyası ne yazık ki, AKP iktidarının ya da AKP zihniyetinin yalanlarına yalanlar katarak ve ne yazık ki, çukurlaşarak haberlerine ve saldırılarına devam ediyorlar. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz daima halkın ve haklının yanında ve halkımızın haklarını koruyarak onlarla mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

CHP’li Kaftancıoğlu, AKP’li Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin’in Çınardere Mahallesi’yle ilgili açıklamalarına da değinerek, “Sayın Kenan Şahin dün Genel Başkanımızın yaptığı açıklama sonrasında bir açıklama yapmış. Yönettiği belediyenin tarihini ve gerçekliğini bilmesini kendisine tavsiye ederim. Yaptığı açıklamada 1984 ve 1994 yılları arasında Pendik’i SHP’nin yönettiğini söylüyor. Biz kendisine Pendik’in 1987 yılında ilçe olduğunu hatırlatmak isteriz öncelikle, çünkü 1984 yılında Pendik ilçe değildi. 1987 yılından 1989 yılına kadar da Anavatan Partisi tarafından yönetilmekteyken 1989 yılında SHP’ye geçti. İyi ki de geçmiş; çünkü o dönem SHP iktidarında sizleri yaşadığınız yerlerde hak sahibi yapmak, mülk sahibi yapmak amacıyla bir kooperatif kurulmuş ve yaşadığınız yerlerde tapu tahsis belgeleriniz verilmiştir. Hatırlayanlarınız mutlaka vardır. Ve sizlerin bulunduğu yer konut arazisi olarak kabul edilerek sizlerin inşaatlarına başlanmıştır. Yaklaşık 90 kadar tapu o dönemde verilmiştir” dedi.

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin’in yaptığı açıklamada Çınarderelileri işgalci olarak tanımlamasına da tepki gösteren Kaftancıoğlu, “Eğer kaçak arıyorsanız Ankara’daki kaçak saraya ve orada işgalci durumundaki Cumhurbaşkanına bakın” diye konuştu.

Kaftancıoğlu, “Çınardere’de yaşayan halk, işgalci değil hak sahibidir. Bu mahallede yaşayan ve buraları şehir haline getiren, burada yaşayan insanlardır. Sizler işgalci değilsiniz ama sizleri yaptıkları plan değişiklikleriyle, iki dakikada değiştirdikleri yasalarla sizleri işgalci durumuna düşürmeye çalışan ne yazık ki rantçılar var. Çınardere halkı, AKP’li Pendik Belediyesi’nden hibe ya da bağış değil, yıllardan bu yana vergilerini ödediği arsalarını ve tapularını istiyor. Çınardere halkı, ‘Bize kendi yerimizi gerekiyorsa ücreti karşılığında satın ama bizi yerimizden, yurdumuzdan etmeyin’ diyor. Ancak, Pendik Belediye başkanı imar planlarını gerekçe göstererek işine geldiği gibi, işine geldikleri şekilde düzenledikleri imar planlarını gerekçe göstererek burada yaşayan halka işgalci muamelesi yapıyor ve arkamızda gördüğünüz vatandaşlarımızı buradan sürgün etmeye çalışıyor” dedi. Kaftancıoğlu, ” Tüm tapu mağdurlarına sözümüz olsun ki, asla ve asla yerinizden ve yurdunuzdan edilmeyeceksiniz. Sizler Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, yani Pendik belediyesi halkın olduğunda tapularınıza, hak ettiğinize, hakkınıza kavuşacaksınız” diye konuştu.

Çınardere Mahalle sakini Fikriye Durna da basın açıklamasından sonra söz alarak şunları söyledi; “Gecekondumda suyum yoktu, doğalgazım yoktu, ışığım yoktu. Ben çamurun içinde dört tane çocuk büyüttüm. Ben tapumu istiyorum. Ben Çınardere’de 1970’ten beri oturuyorum.” Gazi olduğun söyleyen bir Çınardere sakini de yaptığı açıklamada “Yetkililere sesleniyorum. Evlerimizin tapularını istiyoruz başka da bir şey istemiyoruz. Çünkü biz senelerdir burada oturuyoruz. Kentsel dönüşüme de karşı değiliz. Biz sadece olduğumuz yerden bizi çıkarmasınlar istiyoruz” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir