CHP’den 30 Ağustos Programı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Ankara’da yapılacak olan “Büyük Yürüyüş” ile ilgili yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi, cumhuriyetimizi kuran ve onu demokrasiyle taçlandıran; ülkemizi çok partili siyasi hayata taşıyan partidir. CHP bu tarihsel birikimi nedeniyledir ki tüm kadrolarıyla birlikte parlamenter demokratik sisteme eksiksiz olarak bağlıdır; darbelere, diktalara ve kişi vesayetine dayalı yönetim anlayışına karşıdır. Bu bağlamda, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe girişiminin başarısız kılınmasının temellerinde, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun girişimin ilk dakikalarından itibaren üstlendiği sorumluluk; partimiz CHP’nin parlamenter demokratik sisteme duyduğu inancının merkezi olan TBMM’de, milletvekillerinin gösterdiği ortak direnç ve direnme hakkını kullanarak sokaklara çıkan halkımızın fedakarlığı vardır” ifadelerini kullandı.

FB_IMG_1471961163468

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, tüm süreci ve Türkiye’nin benzer tehlikeleri bir daha yaşamaması için atılması gerekli olan adımları da “Taksim Manifestosu” adıyla kamuoyuyla paylaştığını belirten Bingöl, şunları kaydetti:

“Genel Başkanımızın, İstanbul Taksim Meydanı’nda “Cumhuriyet ve Demokrasi Buluşması” adı altında bir araya gelen milyonlara oylattırdığı Taksim Manifestosu, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel problemlerini çözmesinde yol haritasıdır. Önce Taksim’de ve ardından İzmir Gündoğdu’da milyonların birlikteliğine sahne olan buluşmalarımız Cumhuriyetimizin önsözü olarak nitelendirilen Çanakkale Savaşları’na evsahipliği yapan Gelibolu Bölgesi’nde devam etmiştir. Çanakkale Büyük Anafartalar Köyü’ndeki mütevazı köy meydanında düzenlenen Anafartalar Zaferi kutlamalarına katılan binlerce yurttaşımız, Mustafa Kemal Atatürk’e ve kurucusu olduğu cumhuriyetimize bağlılığını coşkuyla göstermiştir. Cumhuriyetin temelinin atıldığı 30 Ağustos Zaferini de Taksim, Gündoğdu ve Anafartalar’da olduğu gibi “Büyük Buluşma” coşkusuyla Ankara’da kutlayacağız. Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde gerçekleştirilecek bir “Büyük Yürüyüş” ile Anıtkabir’e gideceğiz. Ülkemizin birliğine, kardeşliğine yönelik terör saldırılarını da kınayacağımız yürüyüşümüze tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. 30 Ağustos 2016 Salı saat 18.30’da Ankara Kızılay’dan başlayıp Anıtkabir’de sonlandıracağımız, yürüyüş boyunca Türk bayrağı ve Atatürk posterleri taşıyacağımız buluşmamıza siyasi parti ayrımı yapmaksızın tüm vatandaşlarımızı, sivil toplum örgütlerimizi, sendikalarımızı, meslek odalarımızı Cumhuriyet, Laiklik, Demokrasi, İnsan Hakları gibi ortak değerlerimizi önemseyen herkesi görmek istediğimizi saygılarımızla vurguluyoruz.”diyerek sözlerine son verdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir