CHP ve İYİ Parti uzlaştı

CHP ve İYİ Parti uzlaştı


CHP ile İYİ Parti arasında gerçekleşen ittifak görüşmelerinde kritik saatler yaşandı. Gün boyu heyetler görüştü. Akşam saatlerinde ittifak konusunda uzlaşma sağlandı. Kılıçdaroğlu ile Akşener görüşme sonrası ortak açıklama yaptı.

CHP ile İYİ Parti arasında işbirliği görüşmelerinde dün akşam büyük bir kriz yaşandığı iddia edildi. İYİ Parti ile yürütülen ve uzun sürmesi nedeniyle iki partiye de artık zarar verdiği değerlendirilen ittifak görüşmeleri konusunda partilerin karşılıklı ziyaretleri yaşandı.

KILIÇDAROĞLU-AKŞENER’DEN ORTAK AÇIKLAMA

Krizin ardından CHP heyeti 18.30’da yeniden İYİ Parti’yi ziyaret etti.Anlaşmanın sağlanmasının ardından Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun görüştü. Liderler görüşmeler sonrası ortak açıklama yaptı.

Akşener, “Güzel bir çalışma oldu. Aday olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “İşbirliği yapmanın zorluklarını bilirsiniz. Bizim gündemimizde Türkiye vardı her zamanki gibi. Güzel bir çalışma oldu. Katkılarından ötürü Akşener’e teşekkür ediyorum. Kış ortamındayız inşallah Türkiye’de bahar olacak.” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİRLERDE UZLAŞI, İLLERDE GÖRÜŞME

Dün gün boyu devam eden baş döndüren trafiğin ardından iki parti uzlaşı sağladı. Uzlaşı 21 büyükşehir üzerinde sağlanırken iller ve bazı metropol ilçeler için iki parti arasında görüşmelerin devam etmesi kararlaştırıldı. İller ve ilçelerde işbirliği sağlanmasının şartlarının aranacağı ifade edildi.

İYİ PARTİ 11 BÜYÜKŞEHİRDE ADAY ÇIKARMIYOR

İki parti arasındaki uzlaşıya göre İYİ Parti; Ankara, İstanbul, Antalya, Bursa, Adana ile CHP’nin elindeki büyükşehirler İzmir, Aydın, Muğla, Tekirdağ, Eskişehir ve Hatay’da aday çıkarmayarak CHP’yi destekleyecek. Buna göre İYİ Parti CHP lehine 11 büyükşehirde aday çıkarmayacak.

CHP 10 BÜYÜKŞEHİRDE ADAY ÇIKARMAYACAK

CHP ise iki parti arasında krize neden olan Balıkesir’de adayını geri çekerek bu kentte İYİ Parti’yi destekleyecek. CHP Balıkesir’in yanı sıra Denizli, Manisa, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri, Sakarya ve Gaziantep’te aday çıkarmayarak İYİ Parti’yi desteleyecek. Buna göre CHP İYİ Parti lehine 10 büyükşehirde aday çıkarmayacak

MERSİN’DE KENDİ ADAYLARINI ÇIKARACAKLAR

Mersin’de işbirliği olmayacak her iki parti de kendi adayını çıkaracak.

GÜN BOYU NELER YAŞANDI?

Gün içinde iki parti arasındaki görüşmelerin sonlandırıldığı bilgisi kulislerde dolaşırken İYİ Parti temsilcileri Koray Aydın ve Cihan Paçacı CHP Genel Merkezi’ne geldi. Aydın ve Paçacı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile göşürüken CHP temsilcileri Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın odasında bir toplantı yaptı. Kılıçdaroğlu, Paçacı ve Aydın’ın görüşmesi devam ederken Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı’nın da toplantıya katıldığı öğrenildi.

CHP SON TEKLİFİ

Toplantı çıkışında konuşan İYİ Parti’li Koray Aydın “Aramızda olan bir takım pürüzlerle ilgili bir takım görüşme yaptık. Akşam da Genel Başkanımız gelip sayın Kılıçdaroğlu ile görüşecek. Biz bir ön görüşme yaptık genel başkanlar zaten görüşecek. Saati belli değil.” dedi. CHP temsilcileri Seyit Torun ile Oğuz Kaan Salıcı, saat 16.45’te İYİ Parti Genel Merkezi’ne gitti. CHP heyeti İYİ Parti’ye son teklifini sundu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir