CHP İstanbul’dan Erdoğan ve Davutoğlu hakkında suç duyurusu

İl Başkanı Canpolat; “Kentlere silah depolanmasına göz yuman herkes hesap vermelidir”

CHP İstanbul’dan Erdoğan ve Davutoğlu hakkında suç duyurusu (1)

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, teröre yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle Cumhurbaşkanı ve Başbakan başta olmak üzere birçok üst düzey kamu görevlisi hakkında suç duyurusunda bulundu. İl Başkanı Canpolat; “Biz bu ülkede barıştan yana olduğumuz için kentlere silah depolanmasına göz yuman, terörü tırmandıran herkesin hesap vermesini istiyoruz” dedi.

CHP İstanbul İl Örgütü, bugün sabah saatlerinde Çağlayan Adliyesi’ne gelerek çözüm sürecinde terör örgütlerinin faaliyetlerine göz yumulduğu, teröre yardım ve yataklık edildiği gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bazı bakanlar ile bürokratlar hakkında suç duyurusunda bulundu. CHP İstanbul İl Örgütü, suç duyurusundan önce Cemal Canpolat başkanlığında adliye önünde konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. İl Başkanı Cemal Canpolat ve beraberindeki heyet açıklamalarının ardından suç duyurusuna gerekçe oluşturan delillerin de yer aldığı klasörleri mahkemeye sundu. Suç duyurusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, ilgili valiler ve kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatılarak kamu davası açılması talep edildi.

CHP İstanbul’dan Erdoğan ve Davutoğlu hakkında suç duyurusu (2)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu ile il başkan yardımcıları, ilçe başkanları ve çok sayıda CHP’linin katıldığı basın açıklamasında konuşan İl Başkanı Canpolat, barışı savunduklarını belirterek teröre göz yumanların, terörü tırmandıranların hesap vermesi gerektiğini söyledi. Canpolat, konuşmasına şunları söyledi;

“Amacı barışa hizmet eden bir süreçte kentlere silahların depolanmasında, yurtdışından silahların ülkemize girmesinde valilere talimat vererek operasyon yaptırtmayanlar hakkında suç duyurusunda bulunmak için buradayız. Bugün terörün bu boyutlara ulaşmasından sorumlu dönemin Başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu ve dönemin diğer ilgili kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Kürt meselesinin çözümünden, barıştan yana olduğumuzu belirtiyoruz fakat terörün bu noktaya gelmesinden sorumlu olanlarım hesap vermesini istiyoruz. Biz bu ülkede barıştan yana olduğumuz için kentlere silah depolanmasına göz yuman, terörü tırmandıran herkesin hesap vermesini istiyoruz. Biz böyle bir sürecin parlamento temelinde, şeffaf bir biçimde yürütülmesi gerektiğini defalarca kez söyledik, söylemeye devam edeceğiz.”

CHP İstanbul İl Örgütü’nün mahkemeye sunduğu suç duyurusunda ise şu ifadelere yer verildi; “Terör örgütü aylardır, hatta yıllardır şiddet eylemlerine yeniden başlamak için gerekli her türlü donanımı elde ederken, salt iktidarda bir süre daha kalma pahasına örgütün silah ve mühimmat depolamasına bile bile tepki gösterilmemiştir. Bunun en somut göstergesi valilerce, güvenlik güçlerinin 290 operasyon talebinden sadece 8’i için olumlu karar verilmiş olmasıdır. PKK silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım eden kişi; Türk Ceza Kanununun 220. maddesinin 7. fıkrası aracılığıyla aynı Kanunun 314. maddesinin 2. fıkrası gereğince cezalandırılacaktır. Adları yazılı şüphelilerin belirtilen maddelere göre eylemleri irdelendiğinde; PKK adlı silahlı terör örgütüne dâhil olmamakla birlikte, kamuoyuna intikal eden açık beyanlarından da anlaşılacağı üzere örgütün kent merkezlerine roketatar, makineli tüfek gibi ağır silahlar ile güvenlik güçlerine aylarca direnmeye yetecek mühimmatı taşıyıp, depolamalarına hiyerarşik yapı içinde izin vererek, keza görevleri gereği bu durumu önleme adına hiç bir tedbiri almayarak ve de kent merkezlerinde silahlı mücadeleye ortam sağlayarak silahlı terör örgütüne yardım ettikleri ortaya çıkmış bulunmaktadır.”Diyerek sözlerini tamamladı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir