CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ; Hiçbir seçim hiçbir iktidar bir tek yurttaşımızın hayatından daha önemli değildir”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ; Hiçbir seçim hiçbir iktidar bir tek yurttaşımızın hayatından daha önemli değildir”

CHP İstanbul İl Başkanı Sn. Canan Kaftancıoğlu’nun stand çalışması esnasında bıçaklı saldırıya uğrayan yoldaşımız, kardeşimiz sevgili VEDAT DEMİR’in tedavi altına alındığı Fatih Sultan Mehmet Hastanesi bahçesinden yaptığı BASIN AÇIKLAMASI

CHP Adalar İlçe Başkanlığı paylaştı: 18 Haziran 2018 Pazartesi

Kaftancıoğlu: İki gencecik kardeşimizi kalleşçe yaraladılar
İstanbul Büyükada’da Pazar sabaha karşı bir grubun seçim standlarına yönelik saldırısında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolu üyesi Vedat Demir ağır yaralandı. Büyükada’da CHP Gençlik Kolları üyesi iki kişinin bıçaklanmasını protesto eden CHP’liler hastane önünde açıklama yaptı.

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala muhalefet partilerine yönelik baskılar da artıyor. Türkiye’nin birçok bölgesinde muhalefet partisine mensup vatandaşlar ve seçim standları saldırılara maruz kalırken bir acı olay da önceki gece Büyükada’dan geldi. 16 Haziran Cumartesi’ni 17 Haziran Pazar’a bağlayan gece saat 01.30 sularında CHP’nin seçim standında bulunan 2 genç bıçaklı saldırıya uğradı. Önce HDP’nin seçim çadırını parçalayan saldırganlar daha sonra kendilerini uyaran CHP’li gençleri bıçakla yaraladı. CHP Adalar Gençlik Kolları üyesi Sedat Şahin (19) hafif yaralanırken; Vedat Demir’in (28) ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanenin yoğun bakımında tedavisi devam ediyor.

Büyükada’da geçtiğimiz hafta sonu seçim standına saldırısı sonrası çıktığı belirtilen tartışmada CHP Gençlik Kolları üyesi Vedat Demir (28) ve Sedat Şahin (19) bıçaklandı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve beraberindekiler saldırıyı protesto etti.

“TÜM TOPLUMU DUYARLI OLMAYA DAVET ETMEK İÇİN TOPLANDIK”

CHP İstanbul İl Örgütü, CHP gençlik kolları üyesi 2 gencin önceki gece Büyükada’da bıçaklı saldırıya uğramasını protesto etti. Yaralılardan Sedat Şahin taburcu edilirken; Vedat Demir’in yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. CHP’li Kaftancıoğlu, yaptığı açıklamada sistematik bir biçimde saldırılara maruz kaldıklarını belirterek, “Her seçimde sandıklara kan bulaştırmaktan, şaibe karıştırmaktan vazgeçin. Hiçbir seçim hiçbir iktidar bir tek yurttaşımızın hayatından daha önemli değildir” dedi.

“Oy için her yolu mübah sayan mafya bozuntularıyla mücadele ediyoruz”

CHP İstanbul İl Örgütü de bugün İstanbul’un birçok noktasında seçim çalışmalarına yönelik gerçekleştirilen saldırıları protesto etmek ve adil seçim çağrısı yapmak için bir basın açıklaması yaptı. Büyükada’da gerçekleştirilen saldırıda ağır yaralanan Vedat Demir’in tedavisinin sürdüğü Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’n gelen CHP’liler adına İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu açıklamalarda bulundu.

Saldırılara sert tepki gösteren Kaftancıoğlu, “Devlet, bugün bir partinin elinde halkına karşı mücadeleye girişmiş durumda. Yurttaşlarımızın kanı üzerinden oy devşirmeye çalışan ve bu yolla muhalefeti susturmak isteyen alçak bir zihniyetle karşı karşıyayız. Oy için her yolu mübah sayan, kandan beslenen mafya bozuntularıyla mücadele diyoruz.

Kendisine destek vermeyen herkesi hain ya da terörist ilan etmekten utanmayan iktidara sesleniyoruz: Her seçimde sandıklara kan bulaştırmaktan, şaibe karıştırmaktan vazgeçin. Yaklaşmakta olan sonunuzu değiştiremeyecek ama insanlarımızın saçının teline dahi zarar verse canımızı yakan mafya özentilerinizi sokaklardan toplayın. İnsan ya da hayvan ayırmadan yaşamın her türlüsüne düşman bu anlayışı tarihin çöplüğüne göndermeye 1 haftadan az kaldı. Şimdi insana, doğaya, yaşama, demokrasiye düşman bu soytarılardan; 24 Haziran’da da sonra da onların tasmalarını elinde tutanlardan hesap soracağız. Umudunu, geleceğini, hayallerini çalıp para karşılığı sokaklarda adam bıçaklamaya gönderdiğiniz o insanları da sizin elinizden kurtaracağız” dedi.

“Saldırılar planlı ve sistematik”

Seçim sürecinde sistematik saldırılara maruz kaldıklarını kaydeden Kaftancıoğlu, “Bugün burada demokratik ve barışçıl bir ortamda adil bir seçim gerçekleştirilmesi talebimizi yinelemek için bir aradayız. Hiçbir seçim hiçbir oy insanımızın hayatından daha önemli değil. İki gencecik kardeşimizi kalleşçe yaraladılar. Planlı ve programlı bir şekilde adaya saldırı düzenlemek için gelen mafya bozuntusu bir grup önce HDP’nin seçim çadırını yaktı, yıktı. Aydınlık ve pırıl pırıl gençlerimiz orada haksızlığa müdahale ettiler. Bizim gençlerimiz, AKP’nin çadırını yakmak isteyenlere de müdahale ederdi. Gençlerimize ellerindeki bıçaklarla saldırdılar. Seçim sürecinde her gün başka bir bölgede saldırılara uğruyoruz. Sistematik bir biçimde yapılan saldırılar münferit bir vaka olarak kabul edilemeyecek boyuta ulaşmış durumda” diye konuştu.

İstanbul’da partisinin seçim çalışmalarına yönelik yapılan saldırıları anlatan Kaftancıoğlu “3 gün önce Üsküdar’da da Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce’nin Üsküdar programına ilişkin pankart asan gençlerimiz saldırıya uğradı, darp edildi, yaralandı. Yine geçtiğimiz günlerde Esenyurt’ta 3. Bölge Milletvekili Adayımız Sinan Karaca Öztürk, pankartlarımızı kesen bir grubu uyardığı için saldırıya uğradı, yaralandı ve eline 17 dikiş atılmış durumda. Geçen hafta Sultanbeyli’de seyir halindeki seçim otobüsümüzün camlarına taş atıldı ve olası bir kazadan dönüldü. Ümraniye’de seçim çadırımız parçalandı, kullanılamaz hale getirildi. İstanbul’un her yerinde pankartlarımız, bayraklarımız, afişlerimiz kesiliyor” dedi.

CHP ‘nin hastane bahçesinde düzenlediği basın açıklamasına HDP bir grup da destek verdi.

Yapılan açıklamaların ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve partililer hastaneye girerek yaralıları ziyaret etti.

CHP’nin BBC Türkçe’ye verdiği bilgiye göre olay, Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece saat 01:30 sıralarında Büyükada ‘daki CHP seçim çadırında meydana geldi.

İddiaya göre, kimliği belirsiz bir grup Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) standına saldırarak, standı yıkma girişiminde bulundu.

Yan tarafta bulunan CHP standında görevli 28 yaşındaki Vedat Demir ile 19 yaşındaki Sedat Şahin ile çevredeki esnaflar olaya tepki gösterdi.

Çıkan kavgada iki CHP Gençlik Koları üyesi bıçakla yaralandı.

Ağır yaralanan Demir iki kez ameliyat oldu, yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

Şahin ise olayda hafif yaralandı.

Doğan Haber Ajansı (DHA), kavgada 3 kişinin daha darp edilerek yaralandığını bildirdi.

DHA olayla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Bir kişi Pazar günü tutuklandı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir