CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi Anadolu Yöre Dernekleri ile bir araya geldi

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi,partisinin 2019 yerel, milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçim stratejisi ile ilgili olarak, “Farklı bir vizyon ve strateji hazırlanıyoruz. Seçimlerin her biri farklı bir program gerektiriyor. Bizim stratejimiz, farklılıklar üzerine kurulacaktır” dedi.


Akif Hamzaçebi, “Önümüzde yerel, genel, cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Bir siyasi ittifak yasası çıktı. Milletvekili genel seçimlerinde siyasi partilerin oylarının bir araya getirilmesi, konsolide edilmesi amaçlanıyor. Partiler bir araya gelirse mecliste elde edeceği milletvekili sayısı daha çok artacağı hesabı üzerine kurulan bir ittifak var. Matematik hesapları ile yapılan ittifaklar gönülde yer etmezse asla uygulama imkanı bulamaz” dedi.

Hamzaçebi, 81 ilin dernek, federasyon başkanları, belediye başkanları ve muhtarlarla Eyüp’de bulunan Haliç Restorant’da kahvaltılı toplantıda buluştu. Toplantının Modetörlüğünü Hüseyin Selami Çelebioğlo yaptı.

Anadolu Dernekler Federasyonu toplantısındaki konuşmasında Hamzaçebi;

“Seçmenle partinin lideri arasında bir hiyerarşik ilişki olduğunu düşünmek, lider ne derse seçmen yapar demek bir büyük yanılgıdır. Özellikle yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milletimizle, halkımızla gönül birliğini kuracağız. Siyasi ittifaklar matematik olarak doğru olabilir ama biz asıl gönül birliği için yola çıktık. Biz bu gönül ittifakını mutlaka sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

‘BAŞARACAĞIMIZA İNANCIMIZ TAM’

CHP Genel Sekreteri, toplantıdaki konuşmasına, “Burada bütün Türkiye var. İstanbul 16 milyon nüfusu ile bütün Türkiye’yi temsil ediyor. Bu salonda bütün Anadolu var. Bütün Anadolu’yu yürekten selamlıyorum” sözleriyle başladı.

‘Bu güzel memlekette çok daha güzel günleri yaşamak, Türkiye’yi daha güzel günlere taşımak için yola çıktık. Başaracağımıza inancımız tamdır. Yola çıktık, sapmadan, sarsılmadan hedefe doğru gidiyoruz’ diyen Hamzaçebi, şunları kaydetti:

“Bu topraklarda, ‘Gel ne olursan yine gel’ diyerek ayrımcılığı reddeden büyük tasavvufçu Mevlana, ‘sevgi varken nefret niye’ diyen Hacı Bektaşı Veli, şiirlerinde, felsefesinde ölümü, yaşamı doğumu, Allah’ı, insan sevgisini merkeze alan Yunus Emre var. Bu topraklarda Kuvayı Milliye destanını yazan Nazım Hikmet var, 20. Yüzyılın en büyük mücadelesini, bir imparatorluğun küllerinden Türkiye Cumhuriyetini kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk var. Burada Anadolu var.

‘YOLCULUĞUN BAŞLANGICINDAYIZ’

81 ilimizin İstanbul’da, İstanbul kavramında buluştuğu bir İstanbul var. Güzel bir İstanbul, güzel bir Türkiye için yola çıktık. Bunu başaracağımıza inancımız tamdır. Mutlaka başaracağız. İstanbul ve Türkiye güzel günlere doğru gidiyor. Bu yolculuğun başlangıcındayız. Bunu bütün vatandaşlarımızla yapmak, sizlerle bu yolu birlikte yürümek, en büyük amacımız, en büyük isteğimizdir.”

‘İSTANBUL’DA HALA GERİYE DÖNÜLEBİLİR’

İstanbul’un dünyanın sayılı megapol kentlerinden birisi olduğunu, ancak tarihi ve kültürel kimliğinin yıpratıldığını ifade eden Hamzaçebi, “İstanbul’a tarihi ve kültürel kimliğine iade edecek bir programla mutlaka yola çıkacağız. Almış olduğu göçle, betonlaşmayla yorgun düşmüş bir şehirdir İstanbul. Ama hala dönülebilir bir yoldayız. Bu dönüşümü gerçekleştirecek, İstanbul’da yaşayan insanları Türkiye’nin mutlu insanları haline mutlaka dönüştüreceğiz” dedi.

Türkiye’yi üç seçimin beklediğini ifade eden Akif Hamzaçebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önümüzde yerel, genel, cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Bir siyasi ittifak yasası çıktı. Milletvekili genel seçimlerinde siyasi partilerin oylarının bir araya getirilmesi, konsolide edilmesi amaçlanıyor. Partiler bir araya gelirse mecliste elde edeceği milletvekili sayısı daha çok artacağı hesabı üzerine kurulan bir ittifak var. Matematik hesapları ile yapılan ittifaklar gönülde yer etmezse asla uygulama imkanı bulamaz. Seçmenle partinin lideri arasında bir hiyerarşik ilişki olduğunu düşünmek, lider ne derse seçmen yapar demek, bir büyük yanılgıdır.

‘GÖNÜL İTTİFAKINI MUTLAKA SAĞLAYACAĞIZ’

Özellikle yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milletimizle, halkımızla gönül birliğini kuracağız. Siyasi ittifaklar matematik olarak doğru olabilir ama biz gönül birliği için yola çıktık. Biz bu gönül ittifakını mutlaka sağlayacağız. Huzur, mutluluk içinde kaygı duymaksızın oluşacak ortamda yaşamak istiyorsunuz. Bunu sağlamak en temel görevimizdir. CHP olarak bunu başarmak için yola çıktık. En küçük bir kuşku duymuyorum.

‘ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜLÜYOR’

2019 seçimlerine farklı bir vizyon ve strateji ile hazırlanıyoruz. Her biri seçimlerin, farklı bir program gerektiriyor. Hepsini hazırlıyoruz. Yerel seçimle ilgili stratejimiz farklılık üzerine kurulacaktır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi büyükşehir belediyelerine yönelik stratejimiz son derece farklı olacaktır. Büyükşehir belediyelerinde başarılı olmayı, mevcut sayımızı artırmayı hedefimize koymuş bulunuyoruz. Bunun çalışmaları son derece titiz şekilde yürütülmektedir. Yerelde İstanbul Büyükşehir Belediyesini kazanmak en büyük hedefimiz.

Farklılık üzerine strateji oluşturuyoruz. İstanbul üç imparatorluğa başkentlik yapmış şehirdir. Üç imparatorluğun çizgisiyle cumhuriyet döneminin çizgisini yeni bir anlayışla buluşturarak, İstanbul’u tarihi ve kültürel kimliğine yeniden kavuşturacağız.”

‘İSTANBUL’UN SİLUETİNE SAPLANAN HANÇERİ…’

Bugün İstanbul’un betonlaşmanın esiri olduğunu, ‘İstanbul’a ihanet ettik’ denilen sürecin devam ettiğini bildiren Hamzaçebi, “Hiç bir Cumhuriyet hükümetinin, Başbakan ve Cumhurbaşkanın veya belediye başkanının aklına gelmeyen, hiç birinin düşünmediği bir şey oldu İstanbul’da. İstanbul’un sileuti var, orada kuleler var, Topkapı Sarayı var, Ayasofya ve minareleri var. Mimar Sinan’ın, Mehmet Ağa’nın büyük eserleri var. Şimdi bu minarelerin arasından ranta doğru yükselen beton kuleler var. İstanbul’un tarihi ve kültürünü simgeleyen siluetine saplanan hançeri oradan çekip çıkarmak bizim görevimizdir” dedi.

Akif Hamzaçebi, İstanbul’un ikliminin de değiştiğini ifade ederek, küresel ısınmanın yanında en büyük nedenin beton kuleler yüzünden rüzgar koridorlarının kesilmesi olduğunu kaydetti.

5 MİLYON GENÇ KAYIP

İstanbul’un, Türkiye’nin hem en zengin hem en yoksul kenti olduğunu bildiren Hamzaçebi, ülkede 15.29 yaş arasında 18 milyon olan genç nüfusun, 4 milyon 960 bininin çalışma hayatı, okul veya stajda görünmediğini, bu neslin kayıp olduğunu kaydetti. İstanbul’da bu sayının 1 milyonu bulduğunu ifade eden Hamzaçebi, “Bu insanları hem İstanbul’a hem Türkiye’ye kazandırmak, temel görevimizdir” dedi. Hamzaçebi, nüfusun yüzde 12.7’sinin ise engelli vatandaşlardan oluştuğunu, kent yaşamının hala onlara uygun olmadığını, kadınların ise kreş sıkıntısı nedeniyle özgür yaşayamadıklarını anlattı. CHP Genel Sekreteri, tüm bu kesimlerin sorunlarını çözmeyi başaracak yönetim olduklarını söyledi.

Akif Hamzaçebi, kentin önemli konularını anlatmayı sürdürürken, mülkiyet, tapu ve imar sorunlarına değindi. Hamzaçebi, “Söz veriyoruz, tapu tahsis belgelerini tapuyla değiştirmek bizim görevimiz. Biz kentsel dönüşüm yerine yerinde dönüşümü getireceğiz” dedi.

‘DEPREM TOPLANMA ALANLARI AVM OLUYOR’

Büyük Marmara depremi sonrasında inşaat ve deprem yönetmeliklerinin değiştiğini, ancak ülke genelindeki 15 milyon bağımsız bölümün, yüzde 50’sinin riskli yapı grubunda olduğunu ifade eden CHP Genel Sekreteri, “Türkiye topraklarının yüzde 42’si birinci derece deprem riski altında. 2. dereceyi de dahil edersek bu, yüzde 66’ya çıkıyor. Nüfusun 57 milyonu buralarda yaşıyor. İstanbul bu depremden en çok zararı görecek ilimizdir. Riskli bina yayışı 600 bindir. Bu binaları dönüştürmek, yerel yönetimlerin de görevidir. Sanki deprem olmayacak gibi yaşıyoruz. 470 deprem toplanma alanı tespit edildi, bugün geriye kalan 77’dir. Çünkü avm, rezidans, konutlar yapıldı. O alanlar yok artık. Bu, İstanbul’a bir başka ihanettir” diye konuştu.

İstanbul gibi dünyanın 200 büyük kentinin yaşam kalitesini ölçen uluslararası kuruluşun endeksine göre, 2001’de 92. Sırada olan kentin, bugün 133. Sıraya düştüğünü belirten Hamzaçebi, İstanbul’u kötü yönetimden kurtarmanın görevleri olduğunu söyledi.


TÜRKİYE’DE SERVET YENİDEN DAĞITILDI

Türkiye’de bu dönemde servetin yeniden dağıtıldığını bildiren CHP Genel Sekreteri, kamu ihaleleri, banka kredileri, emsal uygulamalar, teşvikler ve TMSF yoluyla servetin haksız şekilde dağıtıldığını öne sürerek, “Bu beş yöntemi, halkın kararına kullanacak yönetimi yeniden kuracağız” dedi.

Akif Hamzaçebi, konuşmasını, “Bu güzel memlekette çok daha güzel günleri yaşamak, Türkiye’yi daha güzel günlere taşımak için yola çıktık. Başaracağımıza inancımız tamdır. Yola çıktık, sapmadan, sarsılmadan hedefe doğru gidiyoruz.” diye tamamladı.

Haber Etkin

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir