CHP Eyüpsultan İlçe Örgütü Dışarıdan Belediye Başkan adayı istemiyor…

Ramazan Yiğit

Nerede Kalmıştık…

CHP Eyüpsultan İlçe Örgütü Dışarıdan Belediye Başkan adayı istemiyor…

Hayatın öğretilerinden ders çıkaramayanlar yarına güvenle,huzurla bakamazlar.

Ne iş yaparsanız yapın ister fabrikada işçi,her hangi bir kumda yönetici,mimar,mühendis,avukat,doktor yada siyaset adamı pratik yaşamımız da yaşadığımız her şey bir öğretidir bizlere işin teorik yanı tekniktir asıl olan ise pratik yaşamda edindiğimiz tecrübenin toplamıdır.

İşte bu da insanı akil hayatı yönetecek konuma getiren yegane tek olgudur.

32 Yılık siyasi yaşamım da 10 yıldır sürdürdüğüm gazetecilik sürecinde çeşitli kumlarda yaptığım görevler itibari ile bilgi ve birikimime aynı zaman da 45 yıldır Eyüpsultan ilçesin de yaşayan neredeyse yarım asırdır Eyüpsultan ilçesinde yaşama dair hafızama dayanarak söylüyorum CHP’si Eyüpsultan İlçesinde kaybetmiş olduğu tüm yerel seçimleri kendisinin yapmış olduğu hataları nedeni ile kaybetmiştir.

Genel tabloya baktığımız da ise Eyüpsultan ilçesinden farklı değildir.

CHP’sinin bu gün itibari ile Eyüpsultan yerelinde ve de genel de muhalefette kalması tesadüf değildir.

CHP’nin yapmış olduğu muhteşem ve muazzam hatalarının sonucudur bu gün için de bulunduğumuz durum .

Mesela son yapılan 24 Haziran genel seçimlerine bakalım. Mahalle delege seçimlerin de Kadın ve gençlik kotasını uyguluyoruz bahanesi ile delege listelerini değiştiren anlayış İkinci bölge listesine ilk on da neden kadın

Miletvekili adayı yoktur.Yine İstanbul ikinci bölgede en fazla oyu alan ve yerel seçimlerde CHP’sinin mevcut belediyeler dışın da seçim kazanacağı ilk ilçe olan Eyüpsultan İlçesinden neden Milletvekili yoktur?

Yerel seçimlerde Eyüpsultan İlçesinin Belediye Başkan adayını neden Genel Merkez kendisi belirlemek ister.?

CHP yöneticilerini kongrelerde yönetici yapan üyelerin Eyüpsultan yerelinde Belediye Başkanı adayını belirleyemeyeceği hissine kapılmasına iten şey nedir?

Tüzüğünde yer alan üyelerle önseçim maddesini neden uygulamaz?

Gelelim yerel aday belirlemelerde ki hatalara.

Son 15 yıla damgasını vuran net hatalar 2009 yerel seçimlerin de çarşaf açılımı fulyası ile salonlarda zamanın Genel Başkanı Deniz Baykal’ın rozet takarak kişileri aday gibi ödüllendirmesi 2009 yerel seçimlerini kaybettiren ana öge olmuştur.

Kendilerine Rozet kişiler aday olamayın ca ellerin de partiye yapmış oldukları bağış makbuzu ile televizyonlar da gazeteler de boy göstermeleri üstüne üstlük mahkeme koridorları ile seçim meydanları arasın da mekik dokuyan CHP’si Eyüp ilçe örgütünün seçimleri kaybetmesine neden olmuştur.

Bu yapılan bariz hatadan bir türlü ders çıkarılmadı.

Gelelim 2014 yerel seçimlerine ; Yine her zaman ki gibi Eyüpsultan yerel seçimlerini kazanmaya hazırlanan CHP’si Eyüpsultanda ve genelde uygulamış olduğu aday belirleme yöntemi ve sonuçları vahim bir hazin son bulmuştur. CHP

Eyüpsultan İlçe örgütüne adeta çin işkencesi yaşatmışlardır.

CHP Genel merkezi Aday belirleme yöntemi olarak eyilim yoklamasını ortaya koymuşlar, CHP Eyüpsultan İlçe örgütünden kendilerine 5 aday adayı göndermelerini istemişlerdir.

Burada yöntem açıktır. 5 Aday adayı içinden 1 Eyüpsultan Belediye Başkan adayı gönderecektir CHP Genel merkezi yönetimi ve parti meclisi kararı ile .

Öyle de oldu.

CHP Eyüpsultan İlçe Örgütünün belirlediği 5 aday adayı olan Ferzan ÖZER,Hüseyin Selami ÇELEBİOĞLU,Ali Galip MAMAL,Muhterem AKTAŞ,Seçkin ÖZDEMİR arasından ikinci sırada çıkan Hüseyin Selami ÇELEBİOĞLU’nu Eyüpsultan Belediye Başkanı Adayı olarak gönderdi.

Peki gönderdi de ne oldu;

Hüseyin Selami Çelebioğlu 25 gün Eyüpsultan sokakların da seçim çalışmalarını yürütürken, zamanın ilçe Başkanı Ahmet Kartalkanat ve bir gurubun baskısı ile adaylıktan alınıp yerine Ferzan ÖZER Aday olark tekrar gönderildi hiçbir gerekçe gösterilmeksizin bu karar aynı zaman da CHP Eyüpsultan İlçe örgütün de kamplaşmayı da beraberin de getirdi.

2014 Yerel seçimlerini de bu nedenle CHP’si Eyüpsultan da kaybetmiş oldu.

Halbuki önceden 5 kişiden bir adayla yola çıkıp devam edilse idi bu gün Eyüpsultan da CHP’li Belediye başkanı dolaşıyor ve Eyüpsultan ilçesini yönetiyor olacaktı.

Bu noktada ne Hüseyin Selami Çelebioğlu’nu ne de Ferzan Özeri’n hiçbir suçu yoktur.

Hata tamamen CHP’si Eyüpsultan İlçe Başkanı Ahmet Kartalkanat ve CHP’si Genel merkezine ve Parti meclisine aittir.

Peki CHP Genel Merkezi Tüzüğün ön seçim maddesini ne zaman uygulayacak da uzaktan aday belirleme anlayışından vaz geçecek?

CHP Eyüpsultan Belediye Başkanı adayı CHP yöneticilerinin iki dudağı arasında mı belirlenecek?

CHP Eyüpsultan İlçe örgütünün bu kötü giden tarihi değişmeyecek mi?

Öyle görünüyor ki bu gün yeni hatalara gebe CHP Eyüpsultan İlçe örgütü.

Dışarıdan salvo yapan isimler Eyüpsultan kamuoyunda şimdiden tartışılmaya başladı.



EYÜPSULTAN ÖRGÜTÜ TEK DİLDEN KONUŞUYOR DIŞARIDAN BELEDİYE BAŞKANI ADAYI İSTEMİYORUZ…

Önce Msuatafa Sarıgül ardından Memet Bekaroğlu ve Çetin Soysal isimleri telafuz edilmeye başladı.

CHP’si Eyüpsultan örgütü medeni cesaret gösterip de aday adayı olan 10 adayın suyumu çıktıda dışarıdan aday geliyor sözleri ile şimdiden çalkalanmaya başladı.

Şimdi soruyorum uzun zamandır yerel siyasette Eyüpsultan yerelin de mücadele eden nereyse girilmedik ev geçilmeyen sokak bırakmayan yöneticilikte başarılı sokakta karşılık bulan yerel adayların emeğini yokmu sayacaksınız.

Yapılacak bu haksızlığın kırılganlığın önüne nasıl gececeksiniz de dışardan gelecek bir adayla başarı sağlayacağınıza inanıyorsunuz?

Tarlada izi olmayanlar harman da hangi sözü söyleyecekler de CHP’sine zafer kazandıracaklar?

CHP’si örgütüyle halk arasın daki bağı yok ettiğiniz de ne elde edeceksiniz?

Mustafa Sarıgül kendisi Şişli ile özdeşleşmiş siyasette saygın bir isim bir arkadaşımız kendisinin de aday adaylık başvurusunu yaptığı Şişli ilçesinde değil de bu tasarrufu neden Eyüpsultanda kullanmak istiyorsunuz bu hangi aklın ürünüdür?

Eyüpsultan İlçesi bilindiğinin aksine çağdaş ilçelerimizden biridir. Neden farklı düşüncelere kapılıp alt kimlikleri öne çıkartarak inanç özeline kadar varan davranışlar içine girerek Genel seçimler de CHP Milletvekili olan Mehmet Bekaroğlu’nu Eyüpsultan ilçesinden adaylaştırma yoluna gidiyorsunuz?

Yerel siyasetini Beşiktaş ve Fatih de yapan uzaktan yakından İkinci bölge Milletvekili olmaktan başka Eyüpsultan yereliyle hiçbir ilişkisi bulunmayan Çetin Soysal neden Eyüpsultan İlçesine servis edilmek isteniyor?
Eyüpsultan Kamuoyununa düşen bu haberler CHP Eyüpsultan örgütünü oldukça rahatsız etmiş durumda .

Ne demiş atalarımız ateş olmayan yerden duman çıkmaz.

Eğer ki böyle bir durum yok ise bu ismler yada CHP Yöneticileri Eyüpsultan Kamuoyununa neden tatmin edecek bir açıklama yapmazlar?

Sonuç Olarak…

CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Sinan Akçiçek ve Yöneticiler yapılacak olası bir hataya meydan vermemeli.

Kendisinin ve yönetim kurulunun Eyüpsultan da CHP’sine zafer kazandırmak çabalarının olduğunu yakinen biliyorum.

Dışarıdan gelen her kim olursa olsun kapılarını kapatmalı.

2019-31 Mart yerel seçimlerine giderken hem CHP Eyüpsultan İlçe Örgütünün Eyüpsultan halkına anlatmakta zorlanmayacağı sokaktaki vatandaşın da gönlün de yer etmiş isimler içinden 10 aday adayı içinden aday belirlemek sizin asli görevinizdir.

26 Ekim de aday adayı başvuruları sona ermesine rağmen henüz hangi yöntemle aday belirleneceği net değildir.
CHP örgütünün olduğu kadar aday adaylık başvurusu yapan isimlerin de kafaları oldukça karışık seneryolar havada uçuşuyor.

Öncelikle 14.Kasım 2018 Çarşamba günü yapacağınız PM toplantısın da bu konuyu netleştirerek aday adaylarının ve örgütün kafasında ki soru işaretlerini ortadan kaldırarak işe başlayın.
Medeni cesaret göstererek yola çıkan aday adayları kendi kaderlerinin ne olacağını bilsin.
CHP’si AKP’ye benzemez itaatkar değildir. Çok sesli düşünür demokratik tahamülleri önemser yöneticilerin de bu ilkeler doğrultusun da haraket etmesini arzular aksi halde kırılmalar meydana gelir ki bunu toplamak her zaman olduğu gibi oldukça güçtür.

Benim Kişisel Önerim…

Gelin şu sac ayağı formülünü adam akıllı devreye koyun. Hem CHP örgütündeki kırılmanın önüne geçin hem de sokaktaki vatandaşın istemine aykırı olmayan isimleri öne çıkartarak aklın yolunu seçin.

Mesela 3’lü ayağa bir puanlama getirin.

Örgütün yapacağı seçimde 50 puan ,Sokağın seçimine 30 puan Yönetimin seçimine de 20 puan verin toplamda %100 e ulaşan isimleri adaylaştırın zaferi elde edin sokak buna hazır sadece güven verecek bir liman arıyor.

Bu liman neden CHP’si olmasın.

Yönetimsel hataların kaybettireceği bir 2019-31 Mart seçimlerinin ne CHP Yöneticilerine nede Eyüpsultan halkına ne de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına hiçbir faydası olmayacaktır.
Tünelden sonra son çıkış bu 2019-31 Mart seçimleri zaferle sonuçlanmaz ise bir daha seçimleri filan unutun sonrası yok çünkü.
Aklın yolunu bulamayanlar karanlığa mahkum olurlar.
Sevgilerimle.
Kolay gelsin…

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir