CHP Eyüp Gençlik Kolu Başkanı Direnç Çeliker ; MEB’in karma eğitim kararına ilişkin basın açıklaması yaptı Direnç Çeliker yapmış olduğu açıklamasında ;

CHP Eyüp Gençlik Kolu Başkanı Direnç Çeliker ; MEB’in karma eğitim kararına ilişkin basın açıklaması yaptı

Direnç Çeliker yapmış olduğu açıklamasında ;

CHP Eyüp İlçe Gençlik Kolu Başkanı Direnç Çeliker, MEB karma eğitimden uzaklaşma kararının toplumda yaratacağı etkiler tamir edilemez bir boyuta ulaşarak geleceğimiz olan gençler arasında da kutuplaşma yaratacaktır dedi.

Direnç çeliker sözlerine şu cümleler ile devam etti ;

Resmi Gazete’de yer alan Lise ve dengi okullarda karma eğitim şartının kaldırılması ve gerekçe olarakta yargı kararı gösterilmesi.MEB’nın hiçbir hükmünün kalmadığının aynı zaman da yargının da kendi alanında kaybettiği güvenirliğinin alan dışında kullanarak ne kadar tek adama bağlı olduğunun göstergesidir.MEB’nın bünyesinde yıllardır mevcut olan ve eğitim seviyelerinin göstergeleriyle ön plana çıkmış olan çoğunun yatılı eğitim verdiği bazı liselerde böyle karma olmayan eğitim mevcuttur.

‘’İmam Hatip Liselerinin çoğalması’’

Genelde MEB’e bağlı tüm okullar da karma eğitim verilmektedir.İ.H.L’lerinin sayılarının artması sürekli mevcut okullarının (İ.H.L) İmam Hatip Liselerine dönüştürülmesi ile başlatılan ve fiilen uygulanan kız erkek ayrımı yapılarak eğitim veren bu okullara bu hükümle kılıf hazırlanmıştır.
Böyle bir eğitim sisteminin uygulanmaya başlaması ile aile yapısının da çatırdayacağı alenen görünüyor.Okulunu ayırdığınız kız erkek gençlerin yazın cafeleri, restaurantları, ulaşım araçları da ayrışacaktır.Bu toplum kadın-erkek yapısı olarak ayırmak, çalışma hayatından kadını uzaklaştırmaktan başka bir şey değildir dedi.

‘’MEB’lığının Çağdaş Eğitim sisteminden uzaklaşması’’

15 yıldır mevcut eğitim sistemi ile oynanan ve her defasında yapılan değişiklerle çağa uygun eğitim sisteminden uzaklaştıralan gençlerimizin fen, matematik ve bilimsel gelişmelerden ne kadar uzaklaştığı PISA’da (Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı) alınan sonuçlarda görülmüştür dedi.

Toplumsal olarak temelini oluşturan eğitim sistemi ile sürekli oynandıkça bilimsel eğitimden her seferinde biraz daha uzaklaştıkça sonuçlarınada katlanmak gerekmektedir.
Toplumda izlediğimiz cinsel suçların kat ve kat artması aile içi cinsel istismarların çoğalması topluma dayatılan kız-erkek bir arada yaşamamalıdır tabusundan kaynaklanmaktadır.
Eğitimde kız-erkek arkadaşlığından uzaklaştırılan gençler bu tarz bilgilerle ile dayatılan eğitimden son derece rahatsız olduklarını her platform da beyan edilmiştir.
Cumhuriyet’in temel taşı olan karma eğitimin devam etmesi ve bu yanlıştan biran önce dönülmesi gerektiğini bir kez daha dile getiriyoruz dedi.

Laiklik için,bilim için,Türkiye’nin geleceği için;
Karma eğitim şart!

Direnç Çeliker
CHP Eyüp İlçe Gençlik Kolu Başkanı

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir