CHP Eyüp belediye meclis üyesi aday adayı Eraslan Bal: Amacımız halkın sesi olmak

Example HTML page

 

 

 

 

 

 

 

 

eraslann

 

 

CHP Eyüp belediye meclis üyesi aday adayı Eraslan Bal:

Amacımız halkın sesi olmak

Haber merkezi

EYÜP-CHP Eyüp ilçesi Emniyettepe mahallesinde uzun süredir mahalle temsilciliği görevini başarıyla sürdüren Eraslan Bal CHP Eyüp belediye meclis üyesi aday adayı oldu. Deneyimli siyasetçi Troyka medya merkezimize ziyaret ederek Aday adaylığı konusunda medya grubumuza bilgi verdi.

Eraslan Bal, “İstanbul’da ve Eyüp’te sosyal demokrat belediyeciliğin gelmesi ve Eyüp belediyesinde halkın sesi olmak halkın, iktidarı kurmak ve 2015 seçimlerde genelde iktidara gitmenin bir adımı olarak yerel yönetimlerinin kazanılması gerektiğini düşünüyorum bu bağlamda yerel yönetim seçimlerinde meclis üyeliği için münacatta bulundum” dedi.

 

Gençlik kollarından başlayan ve sendikal harekete uzanan süreç

 

Yetmişli yıllardan beri sosyal demokrasi hareketleri içinde yer almış ve uzun süre sendikal örgütlenmeler içinde ’de aktif görev almış ve bunun sonucunda 1980 askeri darbesiyle tutuklanıp Selimiye kışlasında askeri mahkemede yargılanmış olan Eraslan Bal ömrünün çeyrek asrını sosyal demokrasiye adamış bir isim olarak ön plana çıkıyor. 1975 yılında Türk demir döküm fabrikalarında çalışma hayatına başladığını dile getiren Bal, aynı yıllarda işçi hareketinin yoğun olduğu dönemde üyesi olduğu sendikada İstanbul şube başkanı olarak görev aldığını belirtti. Aynı yıllarda ülkemizde yükselen sol hareketler birlikte Ecevit’in “ne ezen ne ezilen” politikalarını benimseyerek CHP’ye üye olduğunu kaydetti.

 

Siyasete temiz lider temiz siyaset anlayışını benimsedik

 

1986 yılında kurulan DSP ile siyasi çalışmalarına tekrardan başladığını söyleyen Eraslan Bal Siyasete hep temiz siyaset temiz lider anlayışını benimsediğini ve temiz siyasetçi modeli olarak tek takdir ettiği kişinin Bülent Ecevit olduğu ölümüne kadarda Bülent Ecevit’in yanında yer aldığının altını çizdi. Eraslan Bal; CHP ‘ye Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul büyükşehir belediye başkan adaylığı sürecinde tekrardan İstanbul CHP il başkanlığına başvurarak üyeliğini geçirdiğini ve tekrardan CHP’de aktif siyasi çalışmalarına başladığını vurgulayarak; Son iki yıldır CHP Eyüp Emniyettepe mahalle temsilciliğini yürütmekteyim. Sizlerin aracığınızla öncelikle Eyüp’lülerin ve CHP Eyüp örgütümüzün daha sonra CHP Eyüp ilçemizde belediye başkan aday adaylarına ve Belediye meclis üye aday adaylarına başarılar diliyorum yakında kutlayacağımız kurban bayramlarını da tebrik ediyorum.

 

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir