CHP 81 İL de OHAL ve KHK Uyğulamalarına Karşı Sokağa Çıktı…



CHP Genel merkezinin almış olduğu karar gereği DKÖ’lerinin de katıldığı OHAL ve KHK uyğulamalarını poretesto eylemi Türkiye genelin de yapıl dı.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, OHAL’in bir an önce kaldırılması çağrısında bulunarak, “OHAL eğer kaldırılmazsa, bizim dışımızdaki bütün sol dünya ile ÖDP, EMEP, DİSK, KESK, HDP, Saadet Partisi ile birlikte toplumsal muhalefeti başlatacağız” dedi.
CHP İstanbul İl başkanlığı da bu karar doğrultusun da DKÖ’lerinnin de araların da bulunduğu halkın yoğun ilgi gösterdiği basın açıklamasını Şişhane meydanın da gerçekleştirdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat yapmış olduğu basın açıklamasın da sözlerine ;
Partimizin 81 il de OHAL ve KHK uygulamalarına karşı düzenlemiş olduğu protesto eylemi sebebi ile burada bulunuyoruz dedi.
CHP İl Başkanı Cemal Canpolat sözlerinin devamın da;
20 Temmuz 2016 tarihinden bu güne kadar toplam 1964 maddeden oluşan 30 adet KHK çıkarılmıştır. Adeta TBMM’nin kaldırıldığı,rafa kaldırıldığı ve bu kararnamelerin bir kısmının TBMM kapalı iken alındığını biliyoruz.

Burada şu ortaya çıkıyor.

Artık TBMM hiç bir foksiyonunun olmadığı anlaşılmıştır. Ayrıca Milletvekili olmanın da hiç bir anlamı kalmadığı ortaya çıkmıştır.
OHAL uygulamalarından sonra Parlamentonun kapısın da savcıların beklediği,Parlamenter sistemin güçlü parlamenter sistemin askıya alındığı,her gün hangi Milletvekilinin tutuklanacağının kararlarının talimatla verildiği bir olağan üstü hal dönemi yaşıyoruz.
15 Temmuz Askeri darbe kalkışmasından sonra,20 Temmuz da sivil bir darbe ile karşılaşmış durumdayız. Bu sivil darbe de AKP iktidarı şimdiye kadar ortakları ile yaptıkları usulsüzlükleri, yaptıkları kanunsuzlukları bu sefer tek başına karar vermiş durumdadır. Yani kısaca akşam iki kişi karar veriyor, o gün uygulanıyor.
Hukukun olmadığı,gazetecilerin tutuklandığı,sadece muhalif oldukları için yüzlerce gazetecinin tutuklandığı,binlerce öğretim üyesinin sadece düşüncesinden dolayı görevinden çekildiği,özellikle kendileri gibi düşünmeyen muhalif düşünen herkesin iş haklarının fesih edildiği,Öğretim üyelerinin dışlandığı itildiği ve kısa ca 12 Eylül’ü bile aratan bir faşist diktatörlükle karşı karşıya olduğumuz bir süreci yaşıyoruz.
Bu gün CHP’sinin 81 ilde düzenlediği bu basın toplantısı sadece basın toplantısı değildir.
Bu son defa bir uyarıdır.
Derhal OHAL’i kaldırınız.

Eğer OHAL’i kaldırmadığınız taktir de siz olağan üstü işler ile yönetirseniz,bunun karşılığı milyonlarca insan sokakta eylem,sokakta mücadele edeceğimizi özellikle belirtmek istiyoruz.
12 Eylülün bile bir hukuku var dı milli güvenlik kurulunun kararları vardı.
Her şeye rağmen namuslu savcılar vardı.
Dün Hasan Fehmi Güneş e bir ödül verdi arkadaşlarımız.
Deniz gezmişlerin darağacına götüren, idam edildiği için genç bir savcının nasıl muhalefet ettiği dava açtığının örneği olan savcılar vardı.
Bu gün korku imparatorluğunun olduğu savcıların yolsuzluklar hakkın da bir tek işlem yapmadığı dönem yaşıyoruz.
İstanbul da özellikle OHAL’den sonra yüzlerce dava açtık yüzlerce yolsuzluklar ile dava açtık korkudan bu davalara bakamayacak durumdalar.

Onun için OHAL’i derhal kaldırınız.

Eğer ki kaldırılmaz ise,bizim dışımız da ki sol dünya ile tüm muhalif kanat ile ,DKÖ Siyasi partiler ve meslek örgütleri ile birlikte,Toplumsal muhalefetin tamamı ile birlikte OHAL’i Olağan hale getirenlere karşı toplumsal muhalefeti başlatacağız.
Bu özellikle Biline.
Bunun ilk örneğini 15 Ocak 2018 de Genel Başkanımız Kemal kılıçdaroğlunun da katılacağı OHAL Formu düzenliyoruz.
Tüm İstanbulluları katılmaya davet ediyorum.
Ankara da buluşmak üzere hepinize saygılar sunuyorum diyerek sözlerini noktaladı.

Ramazan Yiğit
Haber Etkin

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir