“Burada herkes Demirtaş”

Example HTML page

“Burada herkes Demirtaş”

Seçimlere günler kala dün HDP, Diyarbakır mitingini gerçekleştirdi. Daha önce İstasyon Meydanı çok miting gördü ama dün tarihi bir kalabalığa ve coşkuya sahne oldu.

Seçimlere günler kala dün HDP , Diyarbakır mitingini gerçekleştirdi. Daha önce İstasyon Meydanı çok miting gördü ama dün tarihi bir kalabalığa ve coşkuya sahne oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 Haziran’daki mitingine birkaç bin kişi katılırken, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce 11 Haziran’da partisinin Diyarbakır’daki oy oranını kat kat aşan bir miting yapsa da HDP’nin topladığı yüzbinlere kişilik kalabalığa ulaşamadı. 1 saat önceden dolan miting alanı polis noktaları ileri alınarak genişletildi. Miting alanının hına hınç dolmasında HDP’nin etkili çalışmasının yanı sıra AKP’ye yönelik tepkinin etkisi büyük. OHAL KHK’ları ile üniversitelerden atılan akademisyenler, kayyım atanan belediyerden ihraç edilenler, güvenlik soruşturması gerekçesiyle kadroya geçemeyen taşeron işçiler, sokağa çıkma yasağının hala sürdüğü Sur’daki evini terk etmek zorunda kalmış kadınlar, öğrenciler, işsizler, sivil toplum kuruluşlarınınn temsilcileri, Amedspor Direniş taraftar grubu oradaydı.

Hepsi bu kentin acılarına tanıklık etmiş, iktidarın baskı politikalarından bir şekilde nasibini almıştı. 5 Haziran 2015’te, 5 kişinin yaşamını yitirdiği 400 kişinin yaralandığı HDP’nin Diyarbakır mitingirne yönelik bombalı saldırıda ağır yaralanan ve zafer işareti yaptığı fotoğrafla anımsayacağınız Mehmet Özcan da oradaydı. Bacakları 11 yerden kırılan, her iki ayağına platin takılan 11 çocuk babası Özcan, tekstil atölyesini kapatmak zorunda kalmış. Maddi zorluklarla boğuşan Mehmet Özcan, hiçbir kurumun kendisine destek olmadığından yakınıyor. “Araçla olay yerinden geçerken gözlerimi kapıyorum” diyen Özcan, “Ne zaman aklıma gelse yerdeki cesetleri ve parçalanan bedenleri hatırlıyorum. 3 yıl aradan sonra yine aynı yerde HDP mitingi yapılacağını öğrendiğim an tereddüt etmedim.‘ Gideceğim’ dedim. Gün, yaşadığımız vahşeti lanetleme günüdür” diyor. Alan doldukça coşku artıyor. Sunucu “Adayımız Demirtaş içeride” deyince kalabalık zılgıtlar eşliğinde yanıt veriyor : “Burada herkes Demirtaş.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir