Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Örtülü ödenekten 4 ayda 747 milyon TL harcama…

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Örtülü ödenekten 4 ayda 747 milyon TL harcama…

Vatandaşa ‘kemer sık’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emrindeki örtülü ödenekten sadece 4 ayda 747 milyon TL harcama yapıldı…

‘Devletin malı deniz’ mantığıyla dört ayda suyunu çektiler! Daha önce sadece Başbakanlık’ın kullanımında olan örtülü ödenek, 2015 yılı Mart ayında TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen bir torba yasayla Cumhurbaşkanlığı tarafından da kullanılır hale getirildi. İstihbarat ve güvenlik alanlarındaki harcamaları için kullanılması öngörülen örtülü ödenek 2018 ilk dört ayında 787 milyon TL kullanıldı. Sadece dört ayda yaklaşık 1 milyar TL harcanan örtülü ödenekten, iktidar seçim harcamalarını mı yapıyor sorusunu akıllara getirdi.

2018 HARCAMALARI 2014’Ü 3’E KATLADI
Daha önce Başbakanlık’ın kullanımındaki örtülü ödenek 2015 yılındaki değişiklikle Cumhurbaşkanlığı’nın da kullanımına sunuldu. Her yıl bir önceki yılı katlayan harcamaların yapıldığı örtülü ödenekten, 2018 yılının ilk dört ayında tamı tamına 787 milyon TL gibi devasa bir harcama yapıldı. Kısacık sürede harcamanın dudak uçuklatacak seviyede olması ‘Seçim çalışmaları örtülü ödenekten mi yapılıyor?’ sorularını akıllara getirdi.

VATANDAŞIN 3-5 KURUŞUNA BİLE GÖZ DİKTİLER
Yıllara göre örtülü ödenek harcamaları göz önüne alındığında 2018 yılının rekor seviyeye çıktığı görülürken, 2014 yılında 306 milyon TL olan harcama neredeyse 3’e katlandı. Son günlerde TL’nin dolar karşısında değer kaybetmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidar kanadı vatandaşın yastık altındaki 3-5 kuruşuna göz dikerken, öte yandan ise “devletin malı deniz” mantığıyla milyonları adeta çarçur etmesi dikkat çekti.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir