Bu Evlerde Oturmak Cesaret İster

Example HTML page
www.haberetkin.com

www.haberetkin.com

2013 yılının 1. Ayında YİYİN BEYLER YİYİN Başlığı ile yayınladığımız haberimiz bugünlerde yine gündeme geldi.O gün yayınladığımız haber şu şekilde idi; İstanbul’da Eyüp ilçesinde yapımı süren Alışveriş merkezi inşaatı onlarca vatandaşın evini oturulamaz hale getirdi. Bölgede yaşayan yüzlerce kişinin tepkisine neden olan inşaata, Eyüp Belediyesi göz yumarken evleri çatlayan vatandaşlara Kaymakamlığın da kayıtsız kaldığı ifade ediliyor. Yollar Yarılmış, Kaldırımlar Yerinden Sökülmüştür.

safe_image

Vatandaşlar Ne Dedi?
Buraya anayurdumuz diye, yıllar öncesinden geldik. Yıllardır burada ikamet etmekteyiz, bizler buraya geldiğimiz ’de burada hiçbir şey yoktu.
Buraların gelişmesi ile rantın olduğunu gördüler, âmâ dönemin SHP’li belediye başkanı Kadir Akpınar tarafından vakıflar genel müdürlüğünden halk yararına kullanılmak üzere buraya kapalı Pazar ve otopark yapılmak üzere şartlı olarak Eyüp belediyesine devri sağlanmıştır.
Ama ne yazık ki 1994 de Ahmet Genç’in başkan seçilmesinden sonra 2008 yılında, usulsüz olarak Biz Cevahir isimli şirkete satılmıştır.
Usulsüz bir şekilde satışı yapılan bu yerle ilgili Vakıflar genel müdürlüğü, Eyüp belediyesi ve Biz Cevahir şirketi aleyhine Tapu iptal davası açmıştır.
Yargı süreci halkın aleyhine işleyecek şekilde türlü hukuksal yanlışlıklarla dolu olarak Yargıtay aşamasına gelmiştir.
Bu dakikaya kadar bizler Eyüp Belediyesi ve İstanbul büyükşehir belediyesi tarafından yok sayılmaktayız.
Bölgemizin polis merkezi kullanılamaz hale gelmiştir, camii hasarlı olup cemaati huzursuz ve tedirgindir.

Bugün İse

Bugün ise geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında yine gündeme gelerek vatandaşların konuya ilişkin duyarlılıklarını dile getirerek uzatılan mikrofonlara konuşmuşlardır.

Şimdi Buradan Soruyoruz

Çatlayan duvarlar, Yıkılmak üzere olan evler, Alibeyköy’de bu mahallede oturanlar huzursuz İddialara göre evlerde oluşan çatlaklar ve sarsıntıların sebebi şehrin göbeğinde yükselen AVM inşaatı. Yaşadıkları olumsuzlukları hem belediye yetkililerine hem de AVM  inşaatını yapan firmaya aktardıklarını söyleyen mahalleli sorunun biran önce çözülmesini bekliyor.

Yıkılmak üzere olan evler. Alibeyköy’de bu mahallede oturanlar huzursuz, Yaşadıkları olumsuzlukları hem belediye yetkililerine hem de AVM  inşaatını yapan firmaya aktardıklarını söyleyen mahalleli sorunun biran önce çözülmesini bekliyor

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir