Berkin Elvan’ın ailesine skandal soruşturma!

Berkin Elvan’ın ailesi Gülsüm Elvan ve Sami Elvan’a Can Dündar’ın yargılandığı dava sonrasında adliye önünde ‘slogan attıkları’ iddiasıyla soruşturma açıldı.

Berkin Elvan’ın ailesi Gülsüm Elvan ve Sami Elvan’a Gazeteci Can Dündar’ın yargılandığı dava sonrasında adliye önünde slogan attıkları iddiasıyla soruşturma açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Gezi Direnişi sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeğiyle hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan’a“2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet ettikleri”gerekçesiyle soruşturma açtı.

Anne ve baba Elvan’ın 25 Mart 2016 tarihinde gazeteciler Dündar ve Erdem Gül duruşması sonrasında Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapan ve “Susma sustukça sıra sana gelecek, faşizme karşı omuz omuza ve baskılar bizi yıldıramaz” şeklinde slogan atan grubun arasında bulundukları ifade edildi.

Savcının ifadelerini almayı reddetmesi üzerine emniyete ifade vermeleri için tebligat yapılan Elvan ailesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 2911 sayılı kanuna muhalefet suçu işledikleri iddiasıyla ifade verdi.

Adliye önünde atılan sloganları atıp atmadıkları sorulan anne Gülsüm ve baba Sami Elvan “Duruşma sonrasında dışarıya çıktık. Orada bulunan kişiler bu sloganları atmış olabilirler. Ancak bizim bu sloganlarla herhangi bir ilgimiz yoktur” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir