Benden Değilsen İş Yok

Son aylarda hükümetin ve onun yan kuruluşu gibi çalışan belediyelerin ve bağlı kurumların muhalif olarak gördüğü tüm kişi ve kuruluşlara karşı yürüttüğü sindirme,kontrol altına alma ve cezalandırma politikasının son örneği İGDAŞ’ta yaşandı.

Benden Değilsen İş Yok (28)

İşyerinde AKP’lilerin huzurunu bozmak”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (İGDAŞ) dört çalışanının iş akitlerini,ısrarla talep edilmesine rağmen ne ile suçlandığı tam olarak belirtilmezken,”mesai arkadaşlarına hakaret,çalışma arkadaşlarını küçük düşürmek,iş sahiplerine hakaret,İşyerinde AKP’lilerin huzurunu bozmak”gibi suçlar isnat ederek feshetti.

İGDAŞ Yönetiminin siyasal görüşlerini paylaşmayan Dört işçinin uzun zaman önce çeşitli sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlar gerekçe gösterilerek işten çıkartıldı.

Benden Değilsen İş Yok (2)

İGDAŞ’tan kazanılmış tüm haklarından mahrum bırakılan Umut Yıldırım,Hasan İleri,Deniz Gökçe Örs ve Nehir Aksoy için arkadaşları, CHP İstanbul İl başkan yardımcıları Muhterem Aktaş,Muharrem Çatalkaya,CHP İstanbul Milletvekilleri Gülay Yedekçi ve Dursun Çiçek,Eyüp İlçe Başkanı Sinan Akçiçek,Beşiktaş,Beyoğlu ve Zeytinburnu İlçe başkanları İle CHP Eyüp İlçe Sekreteri Kenan Kaplan’da hazır bulundu.

Nehir Aksoy; bu uygulaması ne ilk,neden son olmaktadır.

Grup adına açıklama yapan Nehir Aksoy şunları söyledi; Çalışanlarının iş güvenliği hakkını,altına imza attığı mevcut toplu iş sözleşmeleri hükümlerini ve evrensel çalışma hukukunu açıkça ihlal eden İGDAŞ ve İBB yönetimlerinin bu uygulaması ne ilk,neden son olmaktadır.

İBB İştirakler müdürlüğü bünyesinde oluşturduğu birimlerle belediye iştiraklerinde çalışan işçileri AKP mitinglerine çağıran,olumsuz yanıt aldığında işçileri hakkında soruşturma ve inceleme başlatan,sosyal medya hesaplarını denetleyen İBB ve İGDAŞ,işten çıkarılan arkadaşlarımız aracılığıyla tüm çalışanlarına gözdağı veriyor.

İGDAŞ’ta örgütlü bulunan TES-İŞ Sendikası da bu gözdağına örtülü bir onay veriyor ve sesiz kalıyor.

Yasama bizim elimizde,yürütme bizim elimizde,sendika bizden istediğimizi yapar,dilediğimizi,işten çıkarıridilediğimizi tazminatsız işten atarız diyen bu anlayış,işten çıkardığı İGDAŞ İşçilerinin 20 yılı aşkın emeklerini yok sayan bu tutumuyla bir kez daha göstermiştirki”İGDAŞ”İşçi ve emekçi düşmanıdır.diyerek sözlerine şöyle devam etti.

Nehir Aksoy Konuşmasının devamında;Bizler işten çıkarılan İGDAŞ çalışanları olarak görevi kötüye kullanma ve hak gaspı uygulamasının,çalışma barışı ve ifade özgürlüğünün yok edilmesinin bariz bir örneği olan bu işten çıkarmaya ve İGDAŞ yönetiminin tavrına karşı tüm hukuk yollarıyla mücadele edeceğimizi ve haklarımızı kazanan kadar hesap sormaya devam edeceğimizi bir kez daha tüm kamuoyuna,emek örgütlerine ve işçi dostlarımıza duyuruyoruz diyerek sözlerine son verdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir