Ayşen Gruda hayatını kaybetti

Example HTML page

Bir süredir yoğun bakımda tedavisi devam eden Türk tiyatro ve sinema oyuncusu 74 yaşındaki Ayşen Gruda hayatını kaybetti.

Yeşilçam’ın birçok filminde Şener Şen, Kemal Sunal ve İlyas Salman gibi önemli isimler ile rol alan Ayşen Gruda (74), bir süredir ileri evre pankreas kanseri için tedavi gördüğü Kağıthane Derindere Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Usta sanatçı için 25 Ocak’ta öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Camisi’nde cenaze namazı kılınacak. Ayşen Gruda’nın cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

AYŞEN GURUDA’NIN DOKTORUNDAN AÇIKLAMA

Derindere Hastanesi Başhekimi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ergün Kasapoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Gruda’nın yaklaşık bir aydır yoğun bakımda tedavi altında olduğunu hatırlattı.

Kasapoğlu, Gruda’nın, iki gündür genel durumunun kötüleşmesi üzerine tansiyonunun çok düşük seyrettiğini anlatarak, “Tüm müdahalelere rağmen cevap alamadığımız Ayşen Hanım’ı 13.45’te kaybetmiş bulunmaktayız. Yaklaşık 1,5 yıldır kendisini ileri evre pankreas kanseri nedeniyle takip etmekteydik. Pankreas kanserinin ileri evresinden olmasından dolayı kendisini kaybettik. Yaklaşık 20 gündür solunum cihazında, solunum yetmezliğinden dolayı da yoğun bakımda takipteydi.” diye konuştu.

Başhekim Yardımcısı Dr. Görkem Gökçelioğlu da herkes için acılı bir gün olduğunu dile getirerek, “Ayşen Hanım’ın vefatıyla beraber hepimizin ailesinden bir cenaze çıkmış gibi. Hepimiz çok üzgünüz. Bizim içimiz şu açıdan rahat, burada tıbbın en ileri ve en güncel şekliyle Ayşen Hanımı tedavi etmeye çalıştık. Yoğun bakımda son bir aydır takip ediyoruz. En iyisi, bu dönemi neredeyse hiç ağrı çekmeden, son döneme kadar şuuru açık bir şekilde tamamladı. Ancak hepimiz çok üzgünüz.” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir