Ataşehir Belediye Başkan Vekilliğine İlhami Yılmaz Seçildi

Example HTML page

Ataşehir Belediye Meclisi’nde düzenlenen seçimde Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yerine Vekil Başkan olarak İlhami Yılmaz seçildi.

Ataşehir Belediyesi Başkanı vekili İlhami yılmaz CHP Meclis gurubunun 22 Meclis üyesinin tamamının katılımı ile üçüncü turda firesiz seçildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yerine seçilecek Vekil Başkan üçüncü tur oylama sonucu CHP’li meclis üyelerinin firesiz oyu ile belli oldu. CHP’nin adayı İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediye Başkan Vekili seçildi.

Dışarıda büyük bir kalabalığın toplandığı Ataşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan seçimlerde ilk iki tur oylamada adaylar partilerinin kendi oylarını aldı.. Toplam 37 meclis üyesinin bulunduğu Ataşehir Belediye Meclisi’nde CHP Grubu’nun 22, AK Parti Grubu’nun ise 15 meclis üyesi bulunuyor.

ÜÇÜNCÜ TURDA DÜĞÜM ÇÖZÜLDÜ

CHP’nin adayı İlhami Yılmaz ile AK Parti adayı Mustafa Cevat Arzık’ın yarıştığı başkan vekili seçimlerinde, ilk iki turda da adayların oyların üçte ikisini alması gerekiyordu. Ancak ilk turda çoğunluk sağlanamadığı için üçünü tur oylamaya geçildi. . Partilerinin aynı zamanda Grup Başkan Vekili olan adaylar, partilerinin kendi oyunu alabildi. Yasa gereği yeni başkan vekilinin belirlenebilmesi için ikinci tur oylamaya geçildi. İki aday da bu turda üçte iki çoğunluğu sağlayamadığı için üçüncü tura geçildi. Üçüncü turda salt çoğunluk olan 19 oy seçimi kazanmaya yeterken, 3. turda da 22 oy alan CHP adayı İlhami Yılmaz, önümüzdeki dönem Ataşehir Belediye Başkanlığı makamına vekalet edecek.

Sonuç açıklanmadan önce, Meclis iç tüzük gereği netice sonuçlandığı zaman, sadece meclis üyelerinin alkış yapabileceği belirtilip, izleyici locası ve basın bölümünden alkış yapılmaması yönünde uyarıda bulundu. Salon dışındaki kalabalık ise sürekli olarak “Hak hukuk adalet” diye slogan attı.

CHP’Lİ YILMAZ: “İLGEZDİ EN KISA ZAMANDA GÖREVİNİN BAŞINDA OLACAK”

Seçimi kazanan İlhan Yılmaz da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Keşke karşınıza böyle çıkmasaydım. Başkanımız yasa gereği beli bir süre görevinin başında olmayacak. Demokratik ortamda yapılan seçimde, beni görevlendirdiniz. Bütün meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Seçimle ve halkın iradesiyle göreve gelen belediye başkanımızın hukuki olmayan nedenlerle görevden uzaklaştırılmasını etik bulmuyorum. Tüm iftira ve karalama kampanyalarına karşı, İlgezdi’nin en kısa zamanda görevinin başında olmasını temenni ediyorum. Çalışmalarımızda ne ufak kesinti ve aksaklık olmayacak. Sayın başkanımızın hizmetlerini devam ettireceğiz..”

BAŞKAN İLGEZDİ BAŞARI DİLEDİ

Seçim sonrasında toplanan kalabalığa Novada AVM önünde bir konuşma yapan Başkan İlgezdi ise şunları ifade etti: “Bildiğiniz gibi bundan bir hafta önce İçişleri Bakanlığı’nın aldığı karara göre iki aylığına açığa alındım. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Benim devletle ve hükümetle bir sıkıntım yok. Alınan karara saygı duymak zorundayız. Ben hukuki süreci başlatmış bulunmaktayım. Eminim ki kazanan yine Ataşehirliler ve sizler olacaksınız.

İdari Mahkemeye başvurumu yaptım, bu başvurunun sonucunda tekrar göreve iade edileceğime inanıyorum. Benim Belediye Başkanı olarak veremeyeceğim bir hesabım yok. Alnım açık, yüzüm ak. Bugün burada belediye başkanvekili seçimi yapıldı. AK Partili arkadaşlarıma da Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Bugün İlhami Yılmaz’a görev verdiler, ben kendisine başarılar diliyorum. Ataşehir’e dönene kadar benim adıma görev yapacak. Ataşehir’e hayırlı, uğurlu olsun, diyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Haber Etkin

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir