‘Ankara, Brunson’a karşı Halkbank soruşturmasının düşürülmesini önerdi, Trump reddetti’

‘Ankara, Brunson’a karşı Halkbank soruşturmasının düşürülmesini önerdi, Trump reddetti’

Wall Street Journal (WSJ) gazetesine konuşan Beyaz Saray’dan üst düzey bir yetkili, ABD’nin, Türkiye’nin Halkbank hakkındaki soruşturmayı ve para cezasını düşürmesi karşılığı Brunson’ın serbest bırakılması teklifinin Trump tarafından reddedildiğini söyledi.

Türkiye’de 2 yıl tutukluluktan sonra evhapsine çıkarılan ABD’li rahip Andrew Brunson’ın serbest bırakılmaması gerekçesiyle yaptırım uygulamaya başlayan ABD Başkanı Donald Trump’ın, Ankara’nın bu konudaki pazarlıklara Halkbank’ı karıştırmasına karşı çıktığına dair yeni bir haber geldi.

Sputnik’in aktardığına göre WSJ’ye konuşan Beyaz Saray’dan üst düzey bir yetkili, Ankara’dan ”Halkbank hakkındaki soruşturmayı düşürün, rahibi serbest bıralım” teklifi geldiğini söyledi.

Buna göre teklif, ‘Brunson hakkındaki terör suçlamalarının düşürülmesi karşılığı ABD Hazine Bakanlığı’nın Halkbank’a getirdiği milyarlarca dolarlık cezanının geri çekilmesi’ talebini içeriyordu.

‘TÜRKİYE GERÇEK MÜTTEFİK DEĞİL’

Teklifin reddedildiğini aktaran Beyaz Saray’dan üst düzey yetkili, ”Gerçek bir NATO müttefiki, zaten Brunson’ı tutuklamazdı” dedi.

Trump yönetimi teklifi reddederek Türkiye’ye karşı yeni yaptırımların da önünü açtı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir