Alibeyköy’de Aşure Etkinliği…

Haberetkin-Eyüp-Birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, bu toprakların en tatlı ortak değeri Aşure Günü Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Eyüp Şubesi Alibeyköy Cemevi ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Eyüp Şubesi Alibeyköy Cemevi ve Kültür Merkezi’nde yapılan Muharrem Ayı aşure etkinliğine katıldı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Eyüp Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Güzelgül’ün ev sahipliğinde gerçekleşen aşure gününe, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Başkan Yardımcısı Semih Dikyol, Eyüp İlçe Emniyet Müdürü Kenan Şaban Süzgün,CHP Eyüp ilçe Başkanı Ahmet Kartalkanat,yönetim kurulu üyeleri Sinan Akçiçek,Halit Karaman,Hasan Arslankılıç,CHP Belediye meclis üyeleri Bilal Karaca,Haydar Parlak,Erol Kutval,Hüseyin Bozkurt CHP Gençlik Kolu başkanı Recep Dizman ve yönetim kurulu,BDP Eyüp İlçe eşbaşkanı, ilçedeki mahalle muhtarları, dernek ve şube başkanları yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Birlik, beraberlik, dayanışma ve hoşgörü duygularının ön plana çıktığı aşure gününde muharrem ayının önemine değinilirken, Kerbela şehitleri anıldı. Etkinlikte Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Eyüp Şubesi Alibeyköy Cemevi ve Kültür Merkezi semah ekibinin gösterisi büyük ilgi gördü. Semahın ardından etkinliğe katkıda bulunanlar sahnede aşure duası okudu. Duaların ardından etkinliğe katılan tüm konuklara aşure dağıtıldı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir