Akşener, adaylığını açıkladı: Nerede kalmıştık?

Akşener, adaylığını açıkladı: Nerede kalmıştık?

İyi Parti’nin 2. Olağanüstü Kurultayı bugün Ankara’da yapılıyor. Genel Başkan Meral Akşener’in güven tazelemesinin beklendiği kurultayda konuştu ve adaylığını açıkladı. Akşener, konuşmasını yaparken “Nerede kalmıştık” dedi ve bu sözü salon tarafından büyük alkış aldı.

İyi Parti’nin 2. Olağanüstü Kurultayı’nı izlemeye gelenler, yoğun güvenlik önlemleri altında salona alındı. Kurultayın yapıldığı ATO Congresium’daki salona Türk bayrağı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün posterleri asıldı. Genel Başkan Meral Akşener’in sinevizyonda fotoğrafının yansıtıldığı salonun sahne kısmında ‘Daha yeni başlıyoruz’ yazısı yer aldı.

Kurultayda konuşan Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

– Türkiye’de siyasi partiler enflasyonu varken tartışılması gereken yeni bir parti değil. Türkiye’nin yeni bir siyasi partiye değil, iyi bir partiye ihtiyacı vardı. Çok şükür ki onu biz kurduk.

– İyi ki bir araya geldik, iyi ki beraberiz, iyi ki birlikteyiz, iyi ki iyiyiz. İyi Parti, adalete, eşitliğe, huzura taraf olarak kuruldu.

“Kimseye zafer garantisi falan da vermedik”
– Yola çıkarken ‘Başaracağız’ dedik. Bunu derken bir yerlerden zafer garantisi almış değildik, bir yerlere sırtımızı hiç dayamış değildik. Kimseye zafer garantisi falan da vermedik. Mesele inanmaksa… Yine söylüyorum ‘Başaracağız.’

– Bir iddia koyduk ortaya, seçimlere öyle girdik. Meclis’e girmiş olan bütün partiler oy kaybettikleri halde kendilerini başarılı ilan ettiler. Bizse uzun yıllar siyaset sahnesinde olan partiler kadar oy almamıza rağmen iddiamızla sınanmayı esas aldık. Sorumluluğu üstlenerek çekildik.

– Kendi partimde ihtilaf konusu olmaktansa noktayı koyarım derim. Fitneye sebep olmaktansa örter kapımı otururum dedim. Türkiye’ye yakıştırdığımız demokrasi anlayışımızla şahsi prensiplerim de bunu gerektiriyordu. Allah şahittir ki meselenin önü, üstü, altı, ardı budur.

“Ben sizi çok sevdim be”
– İyi Parti camiası kararımdan sonra ortaya bir irade koydu ve ısrarcı oldu. Veda niyetine ‘Ben sizi çok sevdim be’ demiştim. Bu sözümü alıp elimi ayağımı bağlayan bir hamleye çevirdiniz, ‘Biz de seni çok sevdik be’ dediniz.

– Görev töre gereğidir. Gel dediniz geldim, bilinsin isterim ki aklımızı karartacak hırslarımız yok bizim. Kariyer planlamasıyla siyaset yapmıyoruz. Kazanmak için gerekirse papaz cübbesi giyerim diyenlerden değiliz. Dik dururuz, düz yürürüz, hak söyleriz.

– Bugün yaşadığımız bir demokrasi dersidir.

“Hadi bismillah”
– ‘Şunu da söyleseydim’ diye içinde ukte kalmış olan var mı? Öyleyse… Nerede kalmıştık? Yeniden bismillah diyor muyuz? Daha yeni başlıyor muyuz? Hadi bakalım, bismillah.

– Tehditler ve birçok çetin engel çıkacak. Bu yolu korkaklarla yürüyemeyiz. Cesur olanlar, kuvvetli olanlar, gerçekten inananlar katılsın kafilemize. Varlığımız çok anlamlıdır, bunu daha da anlamlı kılacak olan, gerçeği görüyor olmamızdır. 5000 yıllık Türk devlet geleneğinin arsız bir aparata dönüşmesi, varlığımız için yeterli değil mi?

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir