AKP’nin Spor’a Bakışı

HaberEtkin/İstanbul/Parseller spor kulübünün tesislerinin yerinin vakıflar tarafından alınıp Bölgedeki Esenay spor klubü Beyoğlu ilçesinin bir takımına verilip yanına birde yeşil alana cafe kurdurup,Esenay spor kulübünü tesissiz bırakılması gibi şimdide sıra Parseller spor kulübüne geldi.Geçtiğimiz günlerde Polis çevik kuvvet ekipleri ve zabıtalarla kulübe baskın gibi gelen kişiler alanın boşaltılmasını istedi.

 AKP’nin Spor’a Bakışı

Bizde konu ile ilgili biraz araştırma yapıp değerlendirmelerimizi yazma ihtiyacı duyduk.Geçtiğimiz süreçte yaşananları haber sitemizde değerlendirdik.

Geçtiğimiz dönemlerde Eyüp belediye meclisi toplantılarını izlerken verilen soru önergelerini karıştırıp konu ile ilgili neler yaşanmıştı biraz hafızamızı tazeleyelim.

Eyüp belediye meclis üyesi Eyüp belediye meclisine yazılı önerge vererek halkı bilgilendirmek üzere görüş istemişti belediye ise kaçamak cevaplar ile durumu geçiştirmeye çalıştı.

Kasımpaşa ve Erok spor olayında,Kasımpaşa spor’a 260 dönüm yer verilirken susan Eyüp Amatör spor kulüpler birliği,Esenay spor tesislerini Beyoğlunun bir takımı olan Erok spor’a verilirken susarak kimlere hizmet ettiğini göstermiş oldu Eyüp’le alakası olmayan iki kulübe peşkeş çekilen tesisler konusunda ağzını açmayan Eyüp Kulüpler Birliği olarak,O gün bu konuyu dile getiren CHP’li Meclis grubuna destek olmayanlar,kendi kulüplerinin bireysel çıkarları için birebir politik ilişkileri ile kotaranlar,bugün Parseller spor’a ,yarın başka kulüplerinde sorunlarınada çözüm üretemezler. Belediyelere ve belediye başkanlarına biat ederek ne verilirse onu yeriz derler. 

AKP’nin Spor’a Bakışı

Peki Bu Sorun Nasıl Çözülecek?

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetinden dolayı,kulübün bulunduğu yerin üst kısmında ki Gül İnşaat’a verilen arazinin verilmesi sosyal,kültürel ve sportif alan olarak kalmasını savunan O günki CHP Eyüp İlçe Başkanı Ali Galip Mamal,İlçe yöneticileri ve Meclis grubunun bugünleri görerek,tüm ilgilileri ortak davranmaya ve dayanışma içinde olmaya çalışmaya çağırdığında tereddüt gösterenler unutmasınlar ki tek tek kurtuluş,kurtuluş değildir.

Şimdi yapılması gereken ortak akılla Eyüp’te bulunan bütün spor kulüpleri ,Eyüp Amatör spor Kulüpleri birliği,Alibeyköy,Akşemsettin mahallerinin ve STK’lar ortak bir duruş şekli göstermelidir.

Ayrıca bu spor kulüplerinin doğru çözümünün maliye bakanlığı ve vakıflar Uhde’sinde bulunan spor alanlarının Gençlik ve Spor Bakanlığı devredilmesidir.Bu sorun yalnızca Parseller spor kulübünün değil İstanbulda Yüzlerce spor alanı aynı sorunla karşı karşıyadır.

Spor kulüpleri gençleri kötü alışkanlıklardan kurtulması,tarikat ve farklı cemaatların alt yapılarının oluşmasını engellemek olacaktır.Spor gençlere,ahlak,kültür ve çalışkanlığı ön plana çıkarmak olacaktır.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir